Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Akavatalossa jaetaan oppia valtuustotyöhön

Toukokuussa aloittavaa OAJ:n uutta valtuustoa valmennetaan tehtäviinsä Akavatalolla. Erityisen paljon opittavaa riittää uusilla valtuutetuilla, joita on 86.
Miten asioita valtuustossa käsitellään? Kuinka järjestökoneisto rullaa? Miten kokoustietokoneita käytetään? Miten jäsenistö tavoitetaan? Kuinka toimin ja vaikutan valtuuston jäsenenä?
 
Vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin jaettiin valtuuston koulutuspäivillä keskiviikkona ja tänään torstaina Helsingin Akavatalossa.
 
Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää OAJ:n valtuuston jäsenet tehtäväänsä sekä antaa ajankohtaista tietoa päätöksentekoon tulevista asioista.
 
Opetusalan Ammattijärjestöön on valittu uusi 150-jäseninen valtuusto, jossa uusia valtuutettuja on 86.  Keskiviikon ohjelma oli suunnattu vain uusille valtuutetuille. 
 
Uutena valtuutettuna koulutukseen osallistui muun muassa lehtori Jari Jokinen, joka opettaa Oulun ammattikorkeakoulussa tilastotiedettä ja määrällistä tutkimustyötä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.
 
– Aloitan valtuustotyön innokkaana ja kiinnostuneena. Olen ollut aktiivisesti mukana ammatillisten opettajien ay-toiminnassa, ja nyt on kiinnostavaa päästä mukaan järjestön korkeimpaan päättävään elimeen ja nähdä koulutuksen asioita myös muiden opettajaryhmien vinkkelistä, Jokinen sanoo.
 
OAJ:ssä jäsenten valitsema valtuusto käyttää ylintä päätösvaltaa. Valtuustoon valitaan vaalipiireittäin 150 varsinaista jäsentä ja 150 varajäsentä. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta. 
 
Teksti: Tiina Tikkanen
Kuva: Heikki Pölönen
 
null