Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Nokia uudisti lastentarhanopettajahakua – rentous keräsi kiitosta

Nokian kaupunki uudisti lastentarhanopettajien rekrytointia. Somessa levinnyt työpaikkailmoitus kasvatti hakijamäärää, ja toiminnallinen haastattelutilaisuus sai kehuja.
 
Nokia on koulutusmyönteinen ja uudistuva kaupunki. Suurimmassa osassa kaupungin päiväkotien yli 3-vuotiaiden ryhmässä esimerkiksi työskentelee pääsääntöisesti kaksi lastentarhanopettajaa.
 
– Meillä kehitetään aktiivisesti ja innokkaasti varhaiskasvatusta. Olemme halunneet uudistaa myös työnhakuprosessia, varhaiskasvatusyksikön johtaja Maarit Kanto kertoo.
 
Alkukevään lastentarhanopettajahaku oli poikkeava.  Rekrytointi-ilmoituksen sisältö uudistettiin hakijoita puhuttelevaksi.
 
Somejako kasvatti kiinnostusta

Uudistettu hakuilmoitus julkaistiin normaaliin tapaan Kuntarekryssä ja TE-toimiston nettisivuilla. Yksityiset ihmiset kuitenkin jakoivat houkuttelevaa ilmoitusta myös somessa, mikä lisäsi kiinnostusta. Hakemuksia tulikin kymmeniä enemmän kuin aikaisemmilla hakukerroilla.
 
– Tavoitteenamme oli kohdata tämän päivän työntekijät. Uudistimme myös varsinaista rekrytointitilaisuutta ja valitsimme haastattelupaikaksi päiväkodin. Lapset saivat vaikuttaa uuden henkilöstön valintaan tekemällä etukäteen haastattelukysymyksiä.
 
Haastettelupaikkana päiväkoti 
 
Rekrytoinnin suunnitteluun osallistui neljä yksikön esimiestä. Haastattelutilanteessa tavoitteena oli mahdollisimman rento ja vuorovaikutteinen kohtaaminen.
 
– Valinnassa kiinnitimme huomiota henkilöiden keskinäiseen vuorovaikutukseen, näkemyksiin uudesta varhaiskasvatussuunnitelmasta, sitoutumiseen, työn arvostamiseen ja asenteeseen.
 
Hakijoilta saatu palaute oli pelkästään positiivista, ja rekrytointitapa koettiin houkuttelevana ja mielenkiintoisena.
 
– Palautteissa saimme kiitosta siitä, että haastattelutilaisuus oli rento ja vuorovaikutus aitoa. Myös toiminnallisuus koettiin myönteisenä, samoin päiväkoti haastattelupaikkana, Maarit Kanto kertoo.
 
Teksti: Maija-Leena Nissilä
Kuva: 123RF
 
null