Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Mitä uutta yksityisen opetusalan sopimuksissa – katso OAJ:n videot

Opetatko yksityisellä opetusalalla? OAJ:n neuvottelijat kertovat videolla, mitä uusi työehtosopimuksesi tuo tullessaan. Tässä jutussa on linkit AVAINOTESia sekä Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimusta ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusta käsitteleviin videoihin.
 
Avaintyönantajat AVAINTAn opetusalan työehtosopimus AVAINOTES
 
AVAINOTESin keskeisin uudistus on ammatillisten opettajien siirtyminen vuosityöaikaan. Siihen siirtyvät kaikki ammatilliset opettajat, ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten opettajat ja ammatilliset opot. Vuosityöajan perusajatus on, että kaikki opettajan tekemä työ on palkanmaksun piirissä.
 
Työmarkkina-asiamies Markku Perttunen kertoo videolla vuosityöajasta ja muista muutoksista, joita AVAINOTES tuo tullessaan.
 
AVAINOTESin piiriin kuuluu OAJ:n jäseniä, jotka työskentelevät ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa, ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa.
 
Uuden AVAINOTESin sopimuskausi alkoi 1.2.2018 ja kestää 31.3.2020 asti.
 
Ongelmatilanteissa kannattaa ensimmäiseksi kääntyä oman luottamusmiehen puoleen. Lisää tietoa löytyy OAJ:n jäsensivuilta.
 
 
 
 
Sivistystyönantajien yksityisen opetusalan työehtosopimus
 
Sivistystyönantajat ry:n yksityisen opetusalan työehtosopimuksen syntyprosessi oli poikkeuksellisen vaikea. Ennen sovun löytymistä tarvittiin kaksi lakkovaroitusta ja valtakunnansovittelijan toimiston apua.
 
OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo videolla rankasta neuvotteluprosessista ja siitä, millainen sopimus lopulta saatiin.
 
Sivistystyönantajien kanssa neuvoteltavan yksityisen opetusalan työehtosopimuksen piirissä on OAJ:n jäseniä, jotka työskentelevät muun muassa yksityisissä peruskouluissa ja lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa.
 
Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai sopimuksen soveltamiseen liittyviä ongelmia, ole ensimmäiseksi yhteydessä omaan luottamusmieheesi. Lisää tietoa löytyy myös OAJ:n jäsensivuilta.
 
 
 
Sivistystyönantajien ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimus
 
Sivistystyönantajat ry:n ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksesta käytiin varsin kiperät neuvottelut, ja tie ratkaisuun kulki lopulta valtakunnansovittelijan toimiston kautta.
 
OAJ:n neuvottelupäällikkö Visa Pohjola kertoo videolla, millaisia palkankorotuksia on luvassa ja mitä muuta sopimukseen sisältyy.
 
Sivistan ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksen piirissä on OAJ:n jäseniä, jotka työskentelevät aikuiskoulutuskeskuksissa.
 
Lisää tietoa löytyy OAJ:n jäsensivuilta. Ongelmatilanteissa kannattaa ensimmäiseksi ottaa yhteyttä omaan luottamusmieheen. Hyvä tiedonlähde on myös aikuisopettajien liitto AKOL.
 
 
Katso myös muiden sopimusalojen videot:
 
null