Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Mikä muuttui varhaiskasvatusalan sopimuksissa – OAJ kertoo videoilla

Oletko lastentarhanopettaja? OAJ:n neuvottelija kertoo videolla, mitä uusi virka- tai työehtosopimuksesi tuo tullessaan. Jutussa on linkit KVTESiä, AVAINTESiä ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusta käsitteleviin videoihin.
 
Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
 
KVTES toi parannusta muun muassa lastentarhanopettajien suunnitteluaikaan. Työmarkkina-asiamies Kristiina Johansson poimii sopimuksen merkittävimmät uudistukset.
 
KVTES koskee OAJ:n jäsenistä kuntien lastentarhanopettajia ja päiväkodinjohtajia. Sopimuskausi on 1.2.2018–31.3.2020.
 
Lisää tietoa sopimuksesta löytyy OAJ:n jäsensivuilta. Jos sopimuksen tulkinnassa tulee ongelmia, ensimmäiseksi kannattaa kääntyä oman luottamusmiehen puoleen.
 
 
 
 
 
Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus AVAINTES
 
AVAINTESissa lastentarhanopettajat saavat lisää aikaa suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Työmarkkina-asiamies Kristiina Johansson kertoo sopimuksen tärkeimmistä uudistuksista.

AVAINTESin piirissä on OAJ:n jäseniä, jotka työskentelevät lastentarhanopettajina yksityisissä päiväkodeissa. Sopimuskausi alkaa 1.2.2018 ja kestää 31.3.2020 asti.
 
Ongelmatilanteissa kannattaa ensimmäiseksi olla yhteydessä omaan luottamusmieheen. Jos päiväkodissa ei ole luottamusmiestä, voi kääntyä OAJ:n toimiston puoleen. Lisätietoa sopimuksesta on OAJ:n jäsensivuilla.
 
 
 
 
 
Hyvinvointialan liiton yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
 
Hyvinvointialan liiton kanssa neuvoteltavan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä on OAJ:n jäseniä, jotka työskentelevät yksityisissä päiväkotiyrityksissä. OAJ:n työmarkkina-asiamies Kristiina Johansson kertoo, mitä uutta sopimus tuo tullessaan.
 
Sopimus on 26 kuukauden mittainen ja voimassa 31.3.2020 saakka.
Jos sopimuksen tulkinnassa tulee ongelmia, voi ottaa yhteyttä OAJ:n edunvalvontaan osoitteella edunvalvonta@oaj.fi. Myös OAJ:n paikallistoimijat voivat auttaa.
 
 
null