Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Mikä muuttui uudessa OVTESissä – katso OAJ:n videot

Oletko yleissivistävä tai ammatillinen opettaja, joka kuuluu kunnan opetushenkilöstön OVTESin piiriin? OAJ:n neuvottelijat kertovat videolla, mitä uusi sopimuksesi tuo tullessaan.
 
 
Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus, yleissivistävät
 
OAJ:n neuvottelupäällikkö Pekka Pankkonen kertoo, millaisia palkankorotuksia yleissivistäville opettajille on tulossa ja mitä muuta uutta kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus tuo tullessaan.
 
OVTES koskee OAJ:n jäseniä, jotka työskentelevät kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa muun muassa perusopetuksessa ja lukiossa.
 
Sopimuksen kesto on kaksi vuotta ja kaksi kuukautta. Sopimuskausi alkaa tämän vuoden helmikuun alusta ja kestää 31.3.2020 asti.
 
Lisää tietoa sopimuksesta saat OAJ:n jäsensivuilta. Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, käänny ensimmäiseksi oman luottamusmiehesi puoleen.
 
 
 
Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus, ammatilliset
 
Ammatillisille opettajille OVTESin keskeisin muutos on siirtyminen vuosityöaikajärjestelmään. Uudistus koskee noin 11 000 opettajaa.
 
OAJ:n työmarkkina-asiamies Markku Perttunen kertoo, millainen vuosityöaikajärjestelmä on ja mitä muuta uutta OVTES tuo ammatillisille opettajille. Sopimuksen kesto on kaksi vuotta ja kaksi kuukautta, 1.2.2018–31.3.2020.
 
OAJ:n jäsensivuilta saat lisätietoa sopimuksesta. Vuosityöaikasopimuksesta pääset lukemaan lisää täältä. Ongelmatilanteissa kannattaa ensimmäiseksi kääntyä luottamusmiehen puoleen.
 
 
null