Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Suomi Areena starttasi lämpimissä tunnelmissa

Ernest Lawsonia jututti Porin sivistystoimen johtaja Esa Kohtamäki.
OAJ:n ja Porin sivistystoimen teltalla Suomi Areenassa vierailee kiinnostavia keskustelijoita antamassa kuplille kyytiä. Maanantaina yhteiskunnallisista kuplista kävivät juttelemassa opettajataustaiset muusikko Pelle Miljoona ja näyttelijä Ernest Lawson.
Saippuakuplat leijailevat ympärillä, mutta puhe käsittelee yhteiskunnallisia kuplia ja niiden puhkomista. Sellainen on tunnelma OAJ:n teltalla helteisessä Porissa. Teltalla voi vastata kysymyksiin ja voittaa pikapalkinnon.
 
Kuplittelutuokiossa vieraillut näyttelijä Ernest Lawson nosti yhtenä kuplana esiin opettajaopiskelijoiden keskenään samankaltaiset taustat. Hän muisteli opiskeluaikojaan opettajankoulutuslaitoksella ja sitä, miten opiskelutoverit olivat hyvin samanhenkisiä ja samaa mieltä asioista.
 
Opiskelijasta yksimielisyys tuntui toisaalta ihanaltakin, mutta Lawson pitää tärkeänä, että opettajaksi saataisiin myös täysin toisenlaisista taustoista tulevia, eri tavoin ajattelevia ihmisiä.
 
Vilkas tapahtumaviikko tiedossa
 
OAJ:n ja Porin sivistystoimen teltalla tapahtuu maanantaista keskiviikkoon 16.-18.7. kello 10-17.
 
OAJ:n ja porilaisten ohjelmassa on myös keskustelutilaisuus ”Tiedolla, taidolla ja tunteella – ollaan immeisiksi” Kauppakeskus Puuvillassa tiistaina 17.7. kello 14.30.
 
Kaikki halukkaat pääsevät antamaan kuplille kyytiä tiistaina 17.7. kello 18.15 OAJ:n teltalla. Tavoitteena on puhaltaa ennätysmäärä kuplia taivaan tuuliin, tervetuloa mukaan!
Keskiviikkona 18.7. Torivartissa kello 11.20 nähdään Ansan oppitunti, jossa sketsihahmo Ansa Kynttilä järjestää vanhempainillan.
 
Teksti ja kuva: Heta Lievonen
null