Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Neuvottelutoiminta ei tunne lepotaukoja

Petri Lindroosia kiehtoo neuvottelutoiminnassa se, että se edellyttää kykyä sopeutua luovasti muuttuviin tilanteisiin.
Työaika- ja palkkausjärjestelmien kehittämisen lisäksi neuvottelijoita työllistävät erityisesti nykyisten sopimusten tulkintaerimielisyydet.
Edellinen neuvottelukierros saatiin maaliin viime helmikuussa. Yksityisen opetusalan neuvottelut saatiin päätökseen järjestöllisten toimien jälkeen maaliskuun alussa. OAJ:n sopimusedunvalvonnan kiireet eivät kuitenkaan loppuneet siihen.
 
– Jatkuvan neuvottelun periaatetta on sovellettu jo vuosia. Mm asioista, joista ei päästy liittokierroksella ratkaisuun, jatketaan neuvotteluja työryhmissä, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos summaa.
 
OAJ:ssä on kymmenkunta asiantuntijaa, jotka neuvottelevat syksyn mittaan eri sopimusaloilla. Esimerkiksi työaika- ja palkkausjärjestelmiä käsitellään useammassa työryhmässä.
 
– Draivia tässä työssä saa tilanteiden ratkaisemisesta yhdessä muiden neuvottelijoiden kanssa, Lindroos sanoo.
 
Vuosityöajan soveltamista valvotaan ammatillisessa koulutuksessa
 
Ammatillinen koulutus siirtyy vaiheittain uuteen vuosityöaikajärjestelmään viime elokuun alusta alkaen.
 
– OAJ:n tehtäviin kuuluu varmistaa, että sopimuksia sovelletaan oppilaitoksissa oikein. Myös perusopetuksen vuosityöaikakokeilut käynnistyvät seitsemässä oppilaitoksessa, ja näitä kokeiluja me ohjaamme ja tuemme, Lindroos sanoo.
 
Työaikajärjestelmiä pyritään kehittämään myös varhaiskasvatuksessa ja lukiossa.
 
Paikallisia eriä koskeviin neuvotteluihin valmistaudutaan
 
Nykyiset sopimukset ovat voimassa vuoteen 2020. Alkuvuoden liittokierroksella sovittiin eräistä paikallisista eristä, joihin liittyvät paikalliset neuvottelut ovat jo osin alkaneet.
 
– Syksyn aikana OAJ kouluttaa ja ohjeistaa luottamusmiehiä näihin neuvotteluihin, Lindroos sanoo.
 
Syksyn neuvottelujen takarajat lähestyvät
 
Parhaillaan neuvotellaan myös yliopistojen ja harjoittelukoulujen palkkausjärjestelmistä, ja ratkaisuun on sidottu 0,3 prosenttia palkkarahaa.
 
Mikäli yliopiston ja harjoittelukoulujen työryhmät eivät pääse yksimielisyyteen palkkausjärjestelmän uudistamisesta syyskuun loppuun mennessä, korotus tulee olemaan 1.1.2019 0,5 prosentin sijasta vain 0,2 prosenttia.
 
Sote myllää myös sopimukset
 
Sote-uudistuksen toteutuminen on vielä osittain hämärän peitossa. Muutokseen pitää kuitenkin valmistautua, sillä myös neuvottelujärjestelmät uudistuvat, kun kuntien ja maakuntien välille tulee uusi työnjako.
 
– Meidän luottamusmiehemme työskentelevät jatkossa suurimmaksi osaksi kunnissa, ja meidän pitää varmistaa, että he saavat riittävät resurssit hoitaa tehtäväänsä jatkossakin, Lindroos muistuttaa.
 
Neuvottelujärjestelmän uudistamisen yhteydessä OAJ:n tavoitteena on saada lastentarhanopettajat OVTES-sopimukseen.
 
Teksti: Tiina Tikkanen
Kuva: Jarkko Mikkonen
 
 
 
 

 
 
 
 
null