Opetusalan Ammattijärjestö

Kun jäät eläkkeelle

Eläkkeelle jäämisestä on jäsenen itse ilmoitettava OAJ:n jäsensihteereille. Ilmoituksen voi tehdä OAJ:n verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella tai sähköpostilla.
OAJ:n jäsenyyden päätyttyä jäsenyys siirretään automaattisesti Opetusalan Seniorijärjestöön OSJ:hin. OAJ maksaa liittymisvuoden jäsenmaksun jäsenen puolesta, ja jäsen voi tehdä päätöksen jäsenyyden jatkamisesta toisena jäsenyysvuotena.

Jos teet eläkkeellä ollessasi opettajan sijaisuuksia, pyydä jäsenmaksuvaltakirja pois palkanlaskijalta, ettei jäsenmaksuja OAJ:lle enää peritä.
 
Jos eläkkeellä ollessasi teet pidempiaikaista sijaisuutta, mieti, tarvitsetko tueksesi esimerkiksi vastuuvakuutusta. OSJ:n jäsenillä on mahdollisuus saada erillistä maksua vastaan tietty määrä OAJ:n palveluita.
 
Palvelupaketin saa ottamalla yhteyttä OAJ:n jäsenrekisteriin. Palvelupaketin hinta on 75 euroa lukukaudelta. Tällä summalla saa lukukauden ajaksi seuraavat palvelut:
• ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen
• edunvalvonnan neuvonnan
• työtehtäviin liittyvät lakimiespalvelut
 
Jos et halua siirtyä OSJ:n jäseneksi, jäsenyytesi päättyy. Jäsenyyden päättymisestä on aina ilmoitettava kirjallisesti sähköpostilla tai postitse OAJ:n jäsensihteereille.
null