Opetusalan Ammattijärjestö

Reittiopas kuntapäättäjälle

Arvoisa kuntapäättäjä! Tämän oppaan avulla kehität kuntasi päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten oppimisen iloa ja työrauhaa. 
Kunnan tehtävänä on huolehtia lasten, nuorten ja henkilöstön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Laadukkaat kasvatus- ja koulutuspalvelut lisäävät kunnan veto­voimaisuutta. Kuntapäättäjänä olet vastuussa kasvatuksen ja koulutuksen laadusta ja sen arvioinnista. 

Reittioppaan jokaisella pysäkillä esittelemme yhden työrauhaa ja oppimisen iloa lisäävän tavoitteen sekä muutamia keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Pysähdy miettimään jokaisella pysäkillä, minkälainen tilanne sinun kunnassasi on.

OAJ:n nettisivuilta löytyy yksityiskohtaisempi lista keinoista kunkin pysäkin tavoitteeseen pääsemiseksi. Tulosta listat itsellesi ja laita rastin ruutuun, jos ehdotus toteutuu kunnassasi. Näin voit pitää kirjaa siitä, mikä asuinalueellasi on hyvin ja missä asioissa olisi vielä parantamisen varaa.

Lisäksi OAJ on tehnyt ehdotuksia ­lakimuutoksista, joita tarvitaan työrauhan ja oppimisen ilon takaamiseksi kaikkialla Suomessa.

Muistilistat ja lakimuutosehdotukset löydät 
kuntapäättäjän reittioppaan alasivuilta
:
 
Katso reittiopas pdf-esitteinä:
 
 
 
 
OAJ:n esitykset ovat myös Slidesharessa
 

 
null