Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Innovaatiosetelille kannatusta

Ammattikorkeakoulujen ideoimaa innovaatioseteliä valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä.
Innovaatioseteli nousi esille OAJ:n korkeakoulupäivillä perjantaina, kun Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston hallituksen jäsen Mervi Vidgren kysyi, mitä työ- ja elinkeinoministeriössä ajatellaan Arenen kehittämästä innovaatiosetelistä.
 
Tilaisuudessa Suomen kilpailukykyä pohtinut alivaltiosihteeri Petri Peltonen sanoi suhtautuvansa ajatukseen myönteisesti.
 
– Innoseteliä en lupaa, mutta pitkälle meneviä valmisteluja on tehty, jotta voitaisiin luoda ketterä palveluseteli, jolla yritys voi ostaa käyttöönsä esimerkiksi tutkimuspalveluita ja tuotekehitystä.
 
Peltosen mukaan Suomesta puuttuu palvelusetelimalli, jolla pienet ja keskisuuret yritykset voisivat ostaa yliopistoilta ja etenkin ammattikorkeakouluilta käyttöönsä tuotekehitystä ja asiantuntijapalveluja kansainvälistymiseen.
 
Innovaatioseteli oli esillä myös Arenen Kohti maailman parasta korkeakoululaitosta -raportissa, joka luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle viikko sitten.

Grahn-Laasonen kiitti ideaa innovaatiosetelin käyttöönotosta vauhdittamaan erityisesti ammattikorkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä. 

– Yrityksille suunnattu innovaatioseteli voisi edistää korkeakouluissa syntyvän tiedon hyödyntämistä yrityksissä, ja rakentaisi nykyistäkin tiiviimpää yhteistyötä korkeakoulujen ja pk-yritysten välille. Pidän ideaa kokeilemisen arvoisena ja vien sitä eteenpäin, ministeri Grahn-Laasonen totesi. 
 
Teksti: Riitta Korkeakivi
Kuva: Heikki Pölönen
 
null