Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Jyväskylään yt:t – luottamusmies kehottaa seuraamaan intraa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä aloitti yt-neuvottelut. Lukiokoulutuksen luottamusmies Juha Paananen kehottaa yt-menettelyyn joutuneita jäseniä seuraamaan aktiivisesti työpaikkansa intraa.
Luottamusmies Juha Paananen vakuuttaa, että neuvottelujen etenemisestä kerrotaan niin aktiivisesti kuin mahdollista.
 
– Mutta neuvottelijat joutuvat silti tarkoin noudattamaan sitä, mitä tiedottamisesta on yhteisesti sovittu. Intran ohella luottamusmiehet tiedottavat, kun on uutta kerrottavaa, Paananen ohjeistaa.
 
Jyväskylän koulutukuntayhtymässä on kaikkiaan noin 1 200 työntekijää. Työnantaja esitti viime viikolla neuvotteluilmoituksen, jossa yt-neuvottelujen henkilöstövaikutukseksi arvioitiin enintään 300 henkilöä.
 
Paananen edustaa lukiokoulutusta, yhtä kuntayhtymän liikelaitoksista. Hänen mukaansa on vielä varhaista arvioida, mitä henkilöstövähennykset tarkoittaisivat lukioiden osalta.
 
– Alustavasti on laskeskeltu, että vähennystarve voisi olla 30 työpaikkaa. Luvut ovat tätä suuremmat toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa, missä myös volyymit ovat mittavammat.
 
Ensimmäinen virallinen yt-kokous pidettiin tämän viikon maanantaina. Neuvotteluaikaa on Paanasen mukaan vähintään kuusi viikkoa.
 
– Sen mukaan nyt toistaiseksi edetään, Paananen toteaa.
 
Juha Paananen toimii työpaikkansa luottamustehtävän ohella OAJ Keski-Suomen puheenjohtajana.
 
Teksti: Heikki Sahlman
Kuva: Kristiina Kontoniemi
 
Lue myös: 
null