Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Taiteen perusopetuksen ops kaikkien kommentoitavana

Hannele Louhelainen kannustaa kaikkia toimijoita ottamaan kantaa taiteen perusopetuksen uuteen opsiin.
Opetushallitus avasi tänään verkossa kaikille kansalaisille mahdollisuuden kommentoida taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnosta.
Opetushallituksen sivuilta löytyvä avoin verkkokysely taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnoksista avautui 15. joulukuuta ja sulkeutuu 9. tammikuuta 2017 klo 16.15.
 
Uuden opsin valmistelussa mukana ollut OAJ:n erityisasiantuntija Hannele Louhelainen on iloinen, että kaikilla toimijoilla on nyt mahdollisuus lausua mielipiteensä taiteen perusopetuksesta.
 
– Tämä on erinomainen tapa tehdä uudistusta. Taiteen alojen eri toimijat pääsevät useammassa vaiheessa ottamaan kantaa ja orientoitumaan siihen, mitä on tulossa.
 
 
Jokainen kommentti on arvokas
 
Opetushallitus kannustaa taiteen perusopetuksen järjestäjiä, oppilaitoksia, rehtoreita, opettajia, oppilaita, huoltajia sekä muita taiteen perusopetuksen kehittämisestä kiinnostuneita tahoja ja kansalaisia vastaamaan verkkokyselyyn. Vastaukset tukevat luonnoksen jatkokehittämistä.
 
Hannele Louhelainen pitääkin kommentointia arvokkaana siksi, että nyt vielä tarkennetaan eri taiteen alojen opetussuunnitelmia.
 
– Jokainen kommentti on arvokas lisä opetussuunnitelmien loppuviilauksessa ennen kevään lausuntokierrosta.
 
 
Ops esillä myös Educassa
 
Taiteen perusopetuksen uudesta opetussuunnitelmasta keskustellaan myös Educassa tammikuussa. Siellä uudistusta esittelevät johtaja Jorma Kauppinen opetushallituksesta ja rehtori Maritta Poijärvi Espoon kuvataidekoulusta.
 
Teksti: Riitta Korkeakivi
Kuva: Heikki Pölönen
 
null