Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Heinimäki: Hyvä työyhteisö syntyy hyveitä harjoittelemalla

Jaakko Heinimäki esitteli luennossaan amerikkalaisen professorin Teresa Amabilen kolmesarakkeista kuviota sisäisestä työelämästä.
Hyveitä konkreettisesti harjoittelemalla sekä ihminen että työyhteisö voivat muuttua hyviksi, Jaakko Heinimäki uskoo.
Tavat eivät vielä kerro, minkälainen moraali ihmisellä on. Ihminen voi olla hyvätapainen, mutta moraaliltaan kaamea.
 
– Moraalissa on kyse hyvän ja kartettavan eroista. Vaikka tavat ja moraali ovat eri asioita, voi silti olla, ettei moraalia oikein opita, jos ei osata tapoja, Educa-messuilla ihmisenä olemisesta luennoinut tietokirjailija, kolumnisti, pappi ja päätoimittaja Jaakko Heinimäki pohti.
 
Hänen mielestään hyvän elämän lähtökohta on jossain määrin hyvätapaisuus.
 
– Hyvätapaisuus on näyteltyä moraalia ja moraali taas näyteltyä rakkautta, Heinimäki sanoi Educassa ranskalaista filosofia lainaten.
 
Luokkahuoneessa ihmisten ei kuitenkaan tarvitse rakastaa toisiaan tai välttämättä edes tykätä toisistaan.
 
– Hyvään elämään riittää, että pyrimme mahdollisimman pitkälle sietämään toisiamme ja tulemaan toimeen. Eikä kaikkea tarvitse sietääkään, Heinimäki sanoi erilaisia pahuuksia nimeten.
 
 
Autonomia parantaa motivaatiota
 
Työelämässä keskeinen motivaatiota nostava asia on autonomia, siitä tutkimukset ovat Heinimäen mukaan liikuttavan yksimielisiä. Hoputtaminen ja kyttääminen taas ovat tehokkaimmat tavat laskea motivaatiota.
 
– Aikatauluja toki aina on, ja välillä ne ovat hyviäkin motivaattoreita. Mutta kyse on siis mahdollisimman suuresta vapaudesta aikataulujen puitteissa, hän sanoi.
 
Heinimäki esitteli luennossaan amerikkalaisen professorin Teresa Amabilen kolmesarakkeista kuviota sisäisestä työelämästä ja muistutti, että kaikki katsovat maailmaa aina omasta näkökulmastaan.
 
Sisäinen työelämä koostuu Amabilen kiteytyksen mukaan ymmärryksestä, tunteesta ja motivaatiosta.
 
– Jos haluaisi nyt esimerkiksi koulusta tappaa kaiken innostuksen, pitäisi Amabilea mukaellen vahvistaa punaista palkkia eli sitä, että kaikin voimin tekee työtä sen hyväksi, ettei ymmärrä, mitä töissä tehdään ja miksi. Lisäksi pitäisi kaikin voimia lisätä suuttumuksen tunnetta, ja motivaation pitäisi olla täysin hukassa niin, ettei halua tehdä työtä mitä tekee.
 
Heinimäki puhui myös ihmisen neljästä tunteesta – ilo, suuttumus, suru, pelko – joihin ihmisen kaikki erilaiset tunnekokemukset voidaan jäljittää.
 
– Kun olo on hankala, tilannetta auttaisi, jos pystyisi havaitsemaan, johtuuko hankaluus esimerkiksi pelosta vai suuttumuksesta. Tunteiden lukutaito on tärkeää.
 
 
Hyvä elämä syntyy hyveitä vahvistamalla
 
Esityksensä lopuksi Jaakko Heinimäki puhui antiikin kardinaalihyveistä, joiden varaan koko moraalinen järjestelmämme rakentuu. Ne ovat kohtuullisuus, rohkeus, reiluus ja viisaus.
 
– Hyvä elämä syntyy näitä hyveitä vahvistamalla. Aristoteleen ajatuksissa ne olivat yksilön hyveitä, mutta ne voi yhtä hyvin sijoittaa myös yhteisön ominaisuuksiksi.
 
Reiluksi ja oikeudenmukaiseksi voi tulla treenaamalla.
 
– Se on kuin soittotaito, jota ei voi oppia oppaista vaan harjoittelemalla. Ja sama pätee työyhteisöihin. Hyveitä kannattaa harjoitella, ja ryhtyä suhtautumaan toisiin kaikenlaisella kohtuudella, Heinimäki sanoi.
 
Opetustyön eettisyys esillä Educassa myös lauantaina
 
Jaakko Heinimäki on paitsi tietokirjailija, kolumnisti, pappi ja Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja myös Opetusalan eettisen neuvottelukunnan jäsen. Lauantaina Opetusalan eettinen neuvottelukunta julkistaa Educa-messuilla Comeniuksen valan. Se on opettajien ammattieettinen vala ja rinnastettavissa esimerkiksi lääkäreiden Hippokrateen valaan.
 
Vala julkistetaan ja vannotaan ensimmäisen kerran lauantaina 28.1. Messukeskuksen Visio-salissa kello 15.45.
 
Teksti: Airi Vuolle
Kuva: Annika Rauhala
 
 
Educa-messut Helsingissä 27.-28.1.2017
  • Tutustu Educa-messujen ohjelmaan ja rekisteröidy messuille: educamessut.fi
  • Lue lisää Educa-uutisia: oaj.fi/educa2017
  • Seuraa myös somessa: #educa2017
null