Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

OAJ:n ylin päättävä elin jälleen koolla

Ilmoittautuminen oli ensimmäisenä ohjelmassa, kun Kanta-Hämeen Nina-Marika Pieskä ja muut valtuutetut saapuivat kokoukseen torstaiaamuna.
Valtuusto aloittaa kevätkokouksensa tänään OAJ:n Valopihalla Akavatalossa Helsingissä. Luvassa on keskustelua muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstön sopimuksista sekä alueyhdistysten puheenjohtajien roolista.
OAJ:n jäsenten valitsemat 150 valtuutettua käsittelevät kevätkokouksessaan kahta valtuustoaloitetta.
 
Lastentarhanopettajaliitto esittää aloitteessaan, että OAJ varmistaa varhaiskasvatuksen opetus-, kasvatus- ja esimiestehtävissä työskentelevän henkilöstön siirron opetusalan sopimuksiin sekä julkisella että yksityisellä sektorilla vuoden 2019 alkuun mennessä.
 
OAJ:n hallitus esittää vastauksessaan, että valtuustoaloite otetaan huomioon seuraavan neuvottelukierroksen tavoitevalmistelussa kevään 2017 aikana.
 
Yhdistysten rahoitus puhuttaa
 
Toinen valtuustoaloite koskee alueyhdistysten puheenjohtajia. Pohjois-Savon alueyhdistys esittää, että OAJ määrittelee alueyhdistyksen puheenjohtajan toimenkuvan ja osoittaa tähän selkeän rahoituksen.
 
Hallituksen vastausesityksessä todetaan, että aloitteen sisältö otetaan huomioon, kun hallitus tarkastelee paikallis- ja alueyhdistysrahoituksen kokonaisuutta tämän vuoden aikana.
 
Valtuusto tekee päätökset
 
Lopullisesta vastauksesta kumpaankin aloitteeseen päättää valtuusto. Valtuustoaloitteita voivat tehdä valtakunnalliset piirit ja yhdistykset sekä paikallis- ja alueyhdistykset.
 
Kokouksessa hyväksytään myös vuoden 2016 tilinpäätös, päätetään vuoden 2018 jäsenmaksuista sekä käsitellään muut järjestön säännöissä määrätyt asiat. Lisäksi kokouksessa käsitellään ajankohtaisia edunvalvonta- ja järjestöasioita.
 
Teksti: Maija-Leena Nissilä
Kuva: Jarkko Mikkonen
null