Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Lähde ehdolle OAJ:n valtuustovaaleihin – Aito kiinnostus riittää

Jos opetusalan näköalapaikka ja ammattikunnan kehittäminen kiinnostavat, OAJ:n valtuusto voi olla sinun paikkasi.

Kenen kannattaa asettua ehdolle?
Toivomme ehdokkaita, joilla on halua kehittää OAJ:n edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä. Tehtävässä auttaa kiinnostus koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan työehtojen ja -olojen kehittämiseen, koulutuspolitiikkaan sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tärkeitä ovat myös yhteistyökyky sekä halu oppia uutta. Kaiken kokenut konkari ei tarvitse olla, aito kiinnostus riittää!

Miten ehdokkaaksi voi asettua?
Ehdokkaan pitää olla vaaleissa äänioikeutettu OAJ:n valtakunnallisen piirin jäsenyhdistyksen tai sen alayhdistyksen henkilöjäsen. Kaikki alkaa valitsijayhdistyksen perustamisella. Sellaisen voi muodostaa vähintään kolme samaan vaalipiiriin kuuluvaa äänioikeutettua jäsentä. Valitsijayhdistyksen jäsenistä yksi nimetään asiamieheksi ja toinen hänen varamiehekseen. Aikaa on 15. tammikuuta 2018 asti.

Mitä valtuutettu tekee?
Valtuutettu tiedottaa valtuustoasioista alueensa yhdistyksille, toimijoille ja jäsenille. Hän osallistuu alueensa järjestötilaisuuksiin ja kertoo edustamansa jäsenistön näkemyksiä valtuustolle. Valtuusto kokoontuu 2–3-päiväisiin kokouksiin kahdesti vuodessa.

Mitä valtuutettu saa?
Valtuutettu pääsee opetusalan näköalapaikalle. Hän saa työskennellä ammattikunnan parhaaksi, laajentaa näkemystä opetusalasta sekä mahdollisuuden kohdata kiinnostavia ihmisiä. Valtuutetulla on vaikutusvaltaa, sillä valtuusto on OAJ:n ylin päättävä elin.

Mistä löytyy lisätietoja?
Nettisivuiltamme oaj.fi/valtuustovaalit2018.


Kysymyksiin vastasi OAJ:n järjestöasiamies Pekka Silkosuo. Juttu julkaistu Opettaja-lehdessä 17/6.10.

Teksti: Maija-Leena Nissilä

null