Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

OVTESsissa tukea johtamiseen ja esimiestyöhön

Kunnan opetusalan sopimus OVTES uudistaa vaiheittain ammatillista työaikajärjestelmää ja antaa lisäresurssia perusopetuksen koulunjohtoon.
KVTES-neuvottelutuloksessa sopimuskausi on pituudeltaan kaksi vuotta ja kaksi kuukautta eli helmikuun alusta 2018 maaliskuun loppuun 2020.
 
KVTES-sopimuskauden ensimmäisenä vuonna toteutetaan 1.5. lukien yleiskorotus, joka on 26 euroa tai vähintään 1,25 prosenttia. Seuraavaksi tulee 1.1.2019 paikallinen 1,2 prosentin suuruinen järjestelyerä ja 1.4.2019 yhden prosentin yleiskorotus.
 
OVTES-sopimus on kustannusvaikutukseltaan ja pituudeltaan samanlainen kuin KVTES. Kustannusvaikutus on 3,46 prosenttia sopimuskauden aikana.
 
KVTESsissa sovittu paikalliseen tuloksellisuuteen perustuva kertaerä maksetaan myös OVTES-sopimuksessa oleville.
 
Ammatillinen työaikajärjestelmä uudistuu
 
OVTES-ratkaisussa päästiin monissa keskeisissä asioissa eteenpäin. Ammatillista koulutusta koskeva lainsäädäntö uudistui kokonaisuudessaan vuoden alussa. Uudistus edellyttää myös sopimusten uudistamista. Siksi koulutuksessa otetaan vaiheittain käyttöön uusi työaikamalli 1.8.2020 mennessä.
 
- Kyseessä on todella iso uudistus, sillä kymmeniä vuosia vanha työaikajärjestelmä poistuu vaiheittain. Tällä vastaamme toimintaympäristön ja opettajan työnkuvan muuttumiseen, neuvottelujohtaja Petri Lindroos sanoo.
 
Perusopetuksen koulunjohdon työajan resursointi saa enemmän voimavaroja. Johtajien ja esimiesten työaikaan ja palkkaukseen tulee parannuksia.
 
Lindroos pitää johtajapakettia myönteisenä edistysaskeleena.
 
- Koulu- ja oppilaitosverkosto on muuttunut viime vuosina paljon. Nyt olemme saamassa järjestelmän vastaamaan paremmin nykyisiä vaatimuksia, Lindroos toteaa.
 
Hallitus päättää sopimuksesta
 
JUKOn hallitus käsittelee neuvottelutulosta tänään perjantaina. Neuvottelutuloksen kuitenkin hyväksyy OAJ:n hallitus, joka kokoontuu tiistaina 13. helmikuuta. OVTES-sopimus syntyy siis aikaisintaan ensi tiistaina.
 
Vasta kun sopimus on syntynyt, on mahdollista kertoa yksityiskohtaisesti sopimuksen sisällöstä.
 
Teksti: Maija-Leena Nissilä
Kuva: Erika Nieminen
 
Seuraa työmarkkinauutisia!
 
  • OAJ viestii neuvottelujen etenemisestä verkkosivuillaan osoitteessa www.oaj.fi.
  • Neuvotteluista kerrotaan myös OAJ:n somekanavilla. Twitterissä OAJ löytyy nimellä @oajry, Facebookissa osoitteesta facebook.com/oajry.
  • Julkisen sektorin neuvottelutilanteesta viestii aktiivisesti myös Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. JUKO löytyy verkosta osoitteella www.juko.fi ja somesta nimellä @jukory.
 
null