Opetusalan Ammattijärjestö

Uutiset

Vaalit on pidetty – mitä seuraavaksi?

Heljä Misukan terveiset voi katsoa myös videolta, joka löytyy uutisen lopusta.
OAJ onnittelee tuoreita kunnanvaltuutettuja. Nyt olisi tärkeä miettiä, miten kunnan koulutusta ja kasvatusta pitäisi kehittää tulevalla valtuustokaudella. OAJ:n yhdistykset antavat mielellään lisätietoa.
OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka toteaa, että vaalien jälkeen odotukset ovat korkealla. Suuri kysymys kuuluu, miten vastavalitut kunnanvaltuutetut alkavat kehittää alueensa kasvatusta ja koulutusta.
 
– Työn tueksi kannattaa tehdä selkeä kehittämissuunnitelma. OAJ:n yhdistykset antavat mielellään lisätietoa, Misukka neuvoo.
 
Lisäksi hän suosittelee kaikille valtuutetuille vierailua paikallisessa päiväkodissa, koulussa tai oppilaitoksessa.
 
– Harvoilla valtuutetuilla on kosketusta opetusalan arkeen, joten tutustuminen päiväkotiin tai eri kouluasteisiin avartaa ajatusmaailmaa ja lisää tietoa ja ymmärrystä. Näin myös päätökset ovat parempia: ne eivät perustu esimerkiksi omiin, vuosikymmeniä vanhoihin koulukokemuksiin.
 
Oppimisen iloa ja työrauhaa
 
OAJ:n Reittiopas kuntapäättäjille neuvoo, miten kunnissa saataisiin pidettyä yllä oppimisen iloa ja työrauhaa. Valtuutettujen kannattaa käydä tutustumassa OAJ:n ehdotuksiin.
 
– Toivon myös, että opettajat ja esimiehet tutustuisivat pakettiin ja kertoisivat siitä kuntansa päättäjille, Misukka toteaa.
 
Katso myös Heljä Misukan videoterveiset!
 
 
 
Teksti: Johanna Äijälä
Kuva: Kuvakaappaus Heikki Pölösen kuvaamasta videosta
null