• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Elinikäinen oppiminen"

Ammatillisesti suuntautunut koulutus mahdollistaa jatkuvan oppimisen

Yhteiskunnan muutos on kiihdyttänyt ammatillisesti suuntautuneita oppilaitoksia tarkastelemaan paikkaansa osaamisen kehittäjinä. Niillä on hyvät mahdollisuudet olla edelläkävijöitä.

15.04.2020 Blogi
Ohjaus on jatkuvan oppimisen tukipilari

Suomessa vallitsee laaja yhteisymmärrys jatkuvan oppimisen merkityksestä yhteiskunnallemme. Rinteen hallitus uudistaa jatkuvaa oppimista sekä parlamentaarisesti että kolmikantaisesti. Uudistus on tervetullut, mutta sitä ei voi toteuttaa ilman resursseja ja kattavien ohjauspalvelujen kehittämistä, kirjoittaa erityisasiantuntija Tuovi Manninen blogissaan.

27.11.2019 Blogi
Jatkuva oppiminen mahdolliseksi kaikille – OAJ:n 11 ehdotusta

Hallitus uudistaa jatkuvaa oppimista sekä parlamentaarisesti että kolmikantaisesti. OAJ kannattaa uudistusta, mutta muistuttaa, että uudistukseen on taattava riittävästi resursseja. Tutustu OAJ:n 11 ehdotukseen, joiden avulla jatkuvan oppimisen uudistus saadaan maaliin.

11.11.2019 Näkemys
Presidentti Tarja Halonen: Lapsiin ja opettajiin kannattaa sijoittaa

Lastentarhanopettapäivien avajaisluennon pitänyt presidentti Tarja Halonen korosti puheessaan pienen lapsen hoitoa ja kasvatusta yhteiskunnan tärkeimpänä tehtävänä. Hän muisteli myös omia ministeriaikojaan 1980-luvulla, jolloin alle 3-vuotiaiden saaminen julkisen päivähoidon piiriin oli suuri urakka.

21.09.2019 Uutinen
Millaisesta työstä suomalainen saa jatkossa leipänsä?

3D-tulostaja, IoT-riskianalyytikko, motivaatiosuunnittelija, alustapoliisi, AI-avusteinen kyborgi, sertifiointimanageri, raaka-ainekonsultti, robottivakuutusarvioija, robottien energiahuoltaja, robottivalmistuksen tarkastaja, robottikokkiteknikko, tekoälyn personalisoija, alustalobbari, etiäisohjainten sovittaja, kaupunkiviljelijä, kypsymisaikatauluttaja, nanokuituinsinööri, kierrätysstrategian suunnittelija, elinympäristöanalyytikko, lähienergiavarastoija… Onhan noita, tulevaisuuden ammatteja.

28.06.2019 Blogi
Jatkuva oppiminen puhuttaa Oodissa – koulutuskenttä valmiina ratkaisijaksi

Hallitusohjelmassa luvataan toteuttaa parlamentaarinen jatkuvan oppimisen uudistus. OAJ on mukana keskustelemassa jatkuvan oppimisen kysymyksistä tänään Oodissa. OAJ:ssä uskotaan koulutuskentällä olevan monipuolisesti annettavaa jatkuvaan oppimiseen.

17.06.2019 Uutinen
Osaamisseteli tukemaan jatkuvaa oppimista? Kansa ja puolueet kannattavat

Suomessa pitää ottaa käyttöön osaamisseteli, joka tukisi aikuisten kouluttautumista. Tätä mieltä on selvä enemmistö kansalaisista, ja myös puolueet kannattavat ajatusta.

26.03.2019 Uutinen
Alkaako elinikäisessä oppimisessa uusi aikakausi?

Tasa-arvoiset elinikäisen oppimisen rakenteet tulee luoda niin, etteivät ne estä tai lannista ketään kehittämästä itseään. Sitran johdolla valmistunut elinikäisen oppimisen pitkän aikavälin tahtotila on nimeään kovempi juttu.

07.02.2019 Blogi
Korkeakouluille vastuuta jatkuvasta koulutuksesta, OAJ muistuttaa opetushenkilöstön työhyvinvoinnista

Korkeakouluille halutaan luoda uusia toimintamahdollisuuksia jatkuvan oppimisen tehtävässä. OAJ tukee esitettyjä keinoja varauksin.

23.11.2018 Lausunto
Aikuisten osaamiseen on panostettava

Suomi tarvitsee nopeita panostuksia osaamiseen ja koulutukseen, jotta pula osaajista ei heikennä talouden kasvua. Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan panostuksia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä osaamisen kehittämiseen.

09.04.2018 Blogi