• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen rahoitus"

Syksy tuo palkankorotuksia, koronaepävarmuutta ja isoja koulutuspoliittisia päätöksiä – katso video

Koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan syksy käynnistyy vilkkaana vaativan koronakevään ja kesän hengähdystauon jälkeen. Katso OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen katsaus ajankohtaisiin asioihin videolta.

03.08.2020 Uutinen
Nyt on haussa lisärahaa opetukseen ja tukeen – Ei lomauttajakunnille!

Hallitus jakaa korona-ajan oppimis- ja tukivajeen paikkaamiseen lisärahaa. Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen rahahaku päättyy 25. kesäkuuta. OAJ kannustaa kuntia hakemaan tukea oppimisen tuen vahvistamiseksi, mutta muistuttaa, että raha ei ole tarkoitettu niille kunnille, jotka lomauttavat opettajiaan.

15.06.2020 Uutinen
Harrastustoiminta saa uuden mallin ja rahaa – opettajiakin tarvitaan

Taataan jokaiselle lapselle ja nuorelle aito mahdollisuus mieluisaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä. Siinä Marinin hallitusohjelmaan kirjattu tavoite. Miten tavoitteeseen päästään? Ottamalla koulut ja opettajat mukaan ja varmistamalla, että jokainen voi oikeasti löytää itselleen sopivan harrastuksen, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Sari Jokinen.

10.06.2020 Blogi
Hallituksen tukipaketti oppimisen vajeen paikkaamiseen tulee tarpeeseen

OAJ kiittää hallitusta lasten ja nuorten tukipaketista, josta koulutukseen suuntautuu 159 miljoonaa euroa. Yhteensä paketin koko oli 310 miljoonaa euroa. Lisätalousarvio kohdentuu kaikille koulutusasteille ja varhaiskasvatukseen.

02.06.2020 Tiedote
Opettajien luovuus ja osaaminen auttoivat onnistumaan – Koulutuksen huippumaat jakoivat koronakokemuksia

Opettajien ja alan esimiesten luovuus ja osaaminen ovat koronakeväänä olleet Suomessa onnistumisen avaimet. Opetusministerien ja opettajajärjestöjen kansainvälisessä huippukokouksessa kuultiin poikkeuskevään kokemuksia eri puolilta maailmaa.

02.06.2020 Uutinen
Koronan jälkeinen aika edellyttää kohennusta koulutuksen rahoitukseen

OAJ on huolissaan siitä, että julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2021–2024 puuttuu hallitusohjelmassa linjatut ammatillisen koulutuksen kipeästi kaipaamat rahat aiemmin tehtyjen leikkausten paikkaamiseen. Rahoituksen puute heikentää merkittävästi mahdollisuuksia korjata koronan aiheuttamaa osaamisvajetta ja vaikeuttaa oppivelvollisuuden laajentamista.

30.04.2020 Lausunto
Osaamispuutteiden paikkaamiseen luvassa tukipaketti toukokuun lisätalousarviossa

Maan hallitus päätti keskiviikkona päättyneessä kehysriihessään siitä, miten koronakriisin taloudelliset menetykset kunnille ja yksityiselle sektorille korvataan. Koulutuksen saaliina oli lupaus lasten ja nuorten tukipaketista toukokuun lisätalousarvioon. Oppivelvollisuuden laajenemisen valmistelu jatkuu.

08.04.2020 Uutinen
OAJ: Kehysriihessä pitää välttää 90-luvun laman virheet

Kehysriihestä haetaan ratkaisuja koronasta selviämiseen. OAJ korostaa, että 1990-luvun laman jälkeen tehtyjä virheitä ei saa toistaa.

06.04.2020 Tiedote
Hoitajapula ei ratkea ilman koulutuksen resurssilisäyksiä

Riittävän ja turvallisen hoidon varmistaminen ikääntyvälle väestölle edellyttää, että kaikilla hoitajilla on ammatillista osaamista sekä työn edellyttämät ajanmukaiset tiedot ja taidot. OAJ muistuttaa lausunnossaan, että alan koulutukselle on turvattava riittävä rahoitus.

12.03.2020 Lausunto
Yli 70 miljoonaa perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen – OAJ kannustaa hakemaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa hakemusten perusteella yli 70 miljoonaa euroa koulutuksellisen tasa-arvon vahvistamiseen. Perusopetuksen ja esiopetuksen lisäksi rahaa on ensimmäistä kertaa jaossa myös varhaiskasvatukseen. OAJ kannustaa opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjiä hakemaan.

09.03.2020 Uutinen