• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työaika"

Vuosityöaikakokeilulle tarve – pääluottamusmies kaipaa lisää kokeilijoita

Perusopetuksen vuosityöaikaa kokeilee tällä hetkellä noin 300 alakoulun opettajaa. Tuloksia kannattaa neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan odottaa aikaisintaan keväällä.

20.09.2018 Uutinen
Vuosityöaikakokeilusta terveisiä opettajilta – OAJ on the Road Vantaalla

Perusopetuksen vuosityöaikaa on nyt kokeiltu kuukausi. Vantaan Vierumäen koululla opettajat ovat ilolla luomassa uutta, mutta kokeilu herättää myös kysymyksiä.

18.09.2018 Uutinen
Vastuutehtävien jako saa kiitosta - vuosityöaikakokeilu käynnistyi Vierumäellä

Vierumäen peruskoulussa Vantaalla on aina ollut yhdessä tekemisen kulttuuri ja innovatiivinen ote työn kehittämiseen. Niinpä opettajat kokivat vuosityöaikakokeiluun siirtymisen mahdollisuudeksi.

07.09.2018 Uutinen
Opettajien uudet työaikamallit tukevat oppimisen muutosta

Opetusalalla on meneillään historiallinen työaikamuutos, jonka myötä mahdollisuudet suunnitella oppilaitoksen työtä ja opetusta paranevat. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kannattaa sellaista opettajien vuosityöaikaa, joka ottaa palkkauksen perusteena huomioon myös muun työn kuin oppituntien pitämisen.

02.08.2018 Tiedote
Työajanseurantajärjestelmä Vipuun uudistuksia

Vuoden käytössä olleeseen Vipu-sovellukseen on lisätty työaikavaihtoehtoja ja suunniteltu kokonaan uusi Vipu-taulukko. Vipu on OAJ:n jäsenilleen tarjoama mahdollisuus omatoimiseen työajan seurantaan.

30.07.2018 Uutinen
Koulujen kesälomien siirto puhutti Suomi Areenalla – OAJ:n Kääriäinen: vaikutukset oppimiseen pitää selvittää perusteellisesti

Mahdolliset päätökset koulujen kesälomien siirrosta pitää tehdä vasta selvityksen ja mahdollisesti jonkin kokeilun jälkeen, sanoo OAJ:n varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen. Asiasta keskuteltiin Suomi Areenalla työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä keskustelussa.

18.07.2018 Uutinen
OAJ:n hallitus hyväksyi kaksi peruskoulun vuosityöaikakokeilua – opettaja iloitsee työajan selkeytymisestä

OAJ:n hallitus antoi kahdelle Vantaan peruskoululle luvan aloittaa kolmivuotisen kokeilun vuosityöajasta. Leppäkorven koulun laaja-alainen erityisopettaja Päivi Viljamaa iloitsee pääsystään mukaan.

18.04.2018 Uutinen
Peruskoulun vuosityöajan kokeilumallista neuvottelutulos

Perusopetuksen opettajien vuosityöajan kokeilumallista on saavutettu neuvottelutulos. Asiasta on neuvoteltu pitkään OAJ:n ja KT Kuntatyönantajien kesken, tiiviimmin vuodesta 2014.

09.01.2018 Tiedote