• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimukset"

OAJ:n mielestä kilpailukieltojen käytön pitäisi olla nykyistä rajatumpaa

Työ- ja elikeinoministeriön työryhmä selvitti työsopimuslain kilpailukieltosopimuksia ja kilpailevan toiminnan kieltoa koskevien säännösten toimivuutta. Keskeisin havainto on, että työsopimuksessa kilpailukieltoehtojen käyttö ilman laissa vaadittua erityisen painavaa syytä on yleistynyt.

01.10.2019 Lausunto
Salpaukseen 165 uutta lehtorin virkaa – ”Luo varmuutta tulevaisuudesta”

Päijät-hämäläiseen Koulutuskeskus Salpaukseen perustetaan 165 uutta lehtorin virkaa. OAJ:n alueasiamies iloitsee, että työnantaja vastaa virkojen perustamisella luottamushenkilöiden pyyntöön.

10.06.2019 Uutinen
”Nimi vain sutaistaan alle” – koulutuksen järjestäjät sälyttävät vastuuta oppi- ja koulutussopimusten solmimisesta opettajille

Ammatillisella opettajalla ei ole valtuuksia solmia koulutuksen järjestäjän nimissä oppi- ja koulutussopimuksia, ellei opettajalle ole erillisellä päätöksellä annettu oikeutta sopimusten allekirjoittamiseen. Osa koulutuksen järjestäjistä on tehnyt hallintopäätöksiä, joissa sopimusten solmiminen siirretään opettajan tehtäväksi ilman toimintaohjeita ja resursseja.

28.05.2019 Uutinen
Katariina Kattelus: ”Ammattiyhdistystoiminta on oman ammatin arvostamista”

Luokanopettaja Katariina Kattelus on omien sanojensa mukaan samaan aikaan sekä pedagogi että ay-jyrä. Päätoimisena pääluottamusmiehenä Oulussa jo vuodesta 2002 toimineelle Kattelukselle tärkeää on oikeudenmukaisuuden toteutuminen.

25.03.2019 Uutinen
Vesa Lahtinen päätyi vahingossa luottamusmieheksi – siitä alkoi epäkohtien korjaaminen

Vesa Lahtinen päätyi luottamusmieheksi omien sanojensa mukaan täysin vahingossa. Luottamusmiehenä hän sai mandaatin korjata epäkohtia ja samalla unelmatyöhönsä yhteiskunnallista ja edunvalvonnallista perspektiiviä.

18.03.2019 Uutinen
”Kiltin tytön ajattelumallit ovat karisseet” – Luottamusmiehen tehtävä ei ole miellyttää ketään

Luottamusmiehen tehtävä on aina toimia sen puolesta, että muutos on muutos parempaan eikä huonompaan. Näin uskoo Oulun ammattikorkeakoulun varapääluottamusmies Ulla Virranniemi, joka piti työntekijöiden puolta esimerkiksi palkkausjärjestelmäneuvotteluissa. Tällä hetkellä hän vastailee usein amkin ja yliopiston tulevaa yhteiseloa koskeviin huoliin.

11.03.2019 Uutinen
Perusopetuksen vuosityöaikakokeilun kokemuksia käsiteltiin Vierumäellä – kokeilussa paljon hyvää, mutta valuvikojakin löytyy

Perusopetuksessa vuosityöaikaa on kokeiltu puolen vuoden ajan. OAJ kuuli kokeilussa mukana olevien opettajien kokemuksia Vierumäellä helmikuussa. Opettajien mukaan kokeilussa on paljon hyvää, mutta epäkohtiakin löytyy. Niitä ratkotaan jo kokeilun aikana.

20.02.2019 Uutinen
”Meno työmarkkinoilla on koventunut” – Luottamusmies vaalii työelämän oikeudenmukaisuutta

Timo Salminen on pitkän uransa aikana nähnyt työmarkkinoiden muutoksen. Kun työnantajan linjaukset jyrkkenevät, tarvitaan oikeudenmukaisuudesta kiinni pitämistä yhä enemmän. Huhtikuun luottamusmiesvaaleissa valitaan jälleen ihmisiä hoitamaan yhteisiä asioita.

18.02.2019 Uutinen
Palkka perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa kaikki opettajan tekemä työ saadaan palkanmaksun perusteeksi. Kokeilu nostaa vähimmäisperuspalkkoja.

14.02.2019 Sisältösivu
Työaika perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa opettajan työaika jaetaan sidottuun ja sitomattomaan työaikaan. Kokeilun tarkoituksena ei ole muuttaa koulun arkea eikä poistaa opettajan vapautta työnsä suunnittelusta ja kehittämisestä.

14.02.2019 Sisältösivu