• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

Hyvä johtaminen on muutakin kuin keppiä ja porkkanaa

Hyvällä johtamisella voi työhyvinvoinnin lisäksi saavuttaa muun muassa taloudellista etua, sillä hyvinvointi vähentää esimerkiksi sairauspoissaoloja. Hyvällä johtamisella on vaikutusta myös työyhteisöön ja työn iloon, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick blogissaan.

30.09.2020 Blogi
Blogi: Ammatillinen käyttäytyminen on osa ammattitaitoa

Missä menee raja hyväksyttävän ja vastuuttoman työkäyttäytymisen välillä? Kenen vastuulla on puuttua epäasialliseen ja häiritsevään käyttäytymiseen? Työhyvinvointityöryhmä avaa teemaa blogikirjoituksella.

15.09.2020 Blogi
Blogi: Työhyvinvointi ja uupumus – avaimia asian ymmärtämiseen

Kun jatkuvasta kiireestä on tullut osa meidän kaikkien arkipäivää, tarvitaan keinoja tilanteiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen. Työhyvinvointityöryhmän tekstissä pureudutaan teemaan.

25.08.2020 Blogi
167  000 klikkausta kertoo, mikä opettajia innostaa ja kuormittaa

Fiilismittari keräsi tänä lukuvuonna ainutlaatuista tietoa siitä, miten opettajilla menee. Työn imu ja oppimisen edistäminen kannattelevat osaavia opettajiamme, mutta moni epäkohta kaipaa vielä ratkaisuja, kirjoittaa työmarkkinaedunvalvonnan erityisasiantuntija Sari Melkko.

04.06.2020 Blogi
Loma voi alkaa stressillä – psykologi jakaa 6 vinkkiä lomastressin taltuttamiseen

Rankan koronakevään jälkeen stressin laukeaminen ja kierrosten hidastuminen voi ottaa aikansa, sanoo psykologi Tarja Nummelin. Hän antaa neuvoja lomalle laskeutumiseen Työhyvinvoinnin lukuvuoden nettijuttusarjan viimeisessä osassa.

28.05.2020 Uutinen
OAJ:ltä ja työnantajilta yhteiset toimintaohjeet – tavoitteena turvallinen paluu lähiopetukseen

OAJ on yhteistyössä KT Kuntatyönantajien, Kuntaliiton, Sivistystyönantajien, Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Työterveyslaitoksen kanssa laatinut työturvallisuutta koskevat toimintaohjeet. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toivoo, että ohjeet auttavat kentän toimijoita ja luovat turvaa jäsenille.

11.05.2020 Uutinen
Eipä tiedetty koronasta, kun työturvallisuuslaki säädettiin

Osa suomalaisista tekee koronan aikaan töitä kotoa käsin, osa työpaikalla entiseen tapaan. Vaikka tilanteet ovat erilaisia, työturvallisuuslaki on yhteinen – siinä säädetään työntekijöiden turvallisuudesta ja siihen liittyvistä vastuista. Lakia säädettäessä ei koronasta tiedetty, mutta nyt korostuu lain noudattamisen tärkeys, kirjoittaa OAJ:ssä toukokuussa aloittanut erityisasiantuntija Teija Golnick.

11.05.2020 Blogi
Nämä 9 asiaa työnantajan pitää varmistaa ennen lähiopetukseen paluuta

Koulujen ja päiväkotien pitää olla turvallisia paikkoja lapsille ja henkilöstölle. Viranomaisten valtakunnalliset ohjeet jättävät valitettavasti turvallisuuden näkökulmasta paljon toivomisen varaa. Vastuu turvallisuudesta on varhaiskasvatuksen ja koulutuksen järjestäjällä. Työsuojeluvaltuutetut ovat avainroolissa varmistamassa, että työnantajat kantavat vastuunsa turvallisuuden takaamisesta. OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen ja johtava lakimies Erkki Mustonen listaavat 9 asiaa, jotka jokaisen työnantajan pitää varmistaa.

08.05.2020 Näkemys
Professori: Opettajat tarvitsevat nyt palautumista ja kannustusta

Suomi on koronatilanteessa hyvissä käsissä, koska meillä on niin osaavat opettajat, sanoo kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aro. Hän on kuitenkin huolissaan opettajien jaksamisesta. Jotta loppuunpalamisilta vältytään, pitäisi jokaisen opettajan olla armollinen itselleen ja hyväksyä se, että nyt vähempikin riittää. Jaksamista tukisi myös se, että koulut pidettäisiin kiinni lukuvuoden loppuun asti.

21.04.2020 Uutinen
Blogi: Jokainen työyhteisö voisi oppia Huuhkajista ja Leijonista

Mikä yhdistää Leijonien maailmanmestaruutta keväältä 2019 ja Huuhkajien saavuttamaa em-kisapaikkaa? Joukkuepeli. Menestys rakentui yhdessä tekemisen varaan. Joukkueiden menestyksestä voitaisiin ottaa oppia myös työelämässä, kirjoittavat OAJ:n työhyvinvointityöryhmän jäsenet.

20.02.2020 Blogi