• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Laki"

Opiskelija-aktiivista tuli työmarkkinalakimies: tekijänoikeudet askarruttavat jäseniä

OAJ:n uusi lakimies Ira Hietanen-Tanskanen on aina kokenut oikeudenmukaisuuden puolustamisen tärkeäksi arvoksi. Nyt hän puolustaa opettajia muun muassa tekemällä selkoa tekijänoikeusasioihin.

17.10.2018 Uutinen
Päättämisen riitauttaminen

Voit riitauttaa irtisanomisen, mikäli katsot sen olevan lainvastainen.

05.10.2018 Sisältösivu
Virantoimituksesta pidättäminen

Virantoimituksesta pidättäminen tarkoittaa virantoimituksen väliaikaista keskeyttämistä.

05.10.2018 Sisältösivu
OAJ jatkaa poliittiseen mielenilmaukseen valmistautumista yksityisissä päiväkodeissa

OAJ pitää voimassa päätöksensä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa yksityisissä päiväkodeissa ensi maanantaina.

02.10.2018 Uutinen
Kolme selkeää faktaa: miksi irtisanomisen lieventäminen on väärin

Irtisanomisperusteiden lieventäminen lainmuutoksella aiheuttaisi epävarmuutta ja pelkoa työpaikoilla, JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren painottaa.

25.09.2018 Uutinen
Jäseniä pyydetään pitäytymään omissa työtehtävissä

Usean liiton julistamat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot vaikuttavat 26.–28.9. sekä kunnallisten että yksityisten päiväkotien toimintaan. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ovat ilmoittaneet Tehy, Super, Talentia ja terveydenhoitajien STHL. JHL ilmoittanee omista toimistaan lähipäivinä. OAJ:n hallitus on valtuuttanut puheenjohtajan päättämään järjestöllisistä toimista, mutta niiden valmistelu on yhä kesken.

24.09.2018 Uutinen
OAJ ihmettelee yo- ja amk-lakimuutosten kiireellistä aikataulua

Yliopisto- ja ammattikorkeakoululakeihin ollaan esittämässä lakimuutoksia opetus- ja kulttuuriministeriön Visio2030 -tiekarttatyön pohjalta. Ne liittyvät jatkuvaan oppimiseen. OAJ ihmettelee lakivalmistelun kiireyttä.

05.09.2018 Lausunto
”OAJ puolustaa jokaista jäsentään” – 5 kysymystä aikeista heikentää irtisanomissuojaa

OAJ vaatii, että maan hallitus peruu suunnitelmansa irtisanomissuojan heikentämisestä alle 20 henkilön yrityksissä. OAJ:läisiä heikennysten piirissä olisi noin tuhat.

04.09.2018 Uutinen
Uudistuvan ylioppilastutkinnon vaikutuksia lukiokoulutukseen on seurattava tarkasti

OAJ vaatii, että uudistuvan ylioppilastutkinnon ja lukiolain sekä lakiin liittyvien asetusten muutosten vaikutuksia seurataan tarkasti. Tarvittaessa on tehtävä muutoksia nyt esitettäviin säädöksiin.

31.08.2018 Lausunto
Periaatekeskustelu opiskelijarekistereistä tarpeen

OAJ haluaa periaatekeskustelua siitä, mitä tietoja esimerkiksi opiskelijoista on tarpeen koota ja millaisia toimintamalleja tietojen kerääminen edellyttää. Vaatimus sisältyy lausuntoon hallituksen esittämistä muutoksista valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä annettuun lakiin ja ammatillisesta koulutuksesta annettuihin lakeihin.

21.08.2018 Lausunto