• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

Pisa-tulokset herättävät 3 isoa huolenaihetta – katso videoanalyysi!

Miten 10 vuotta jatkunut Pisa-tulosten lasku saataisiin käännettyä? OAJ:n kehittämispäällikkö Jaakko Salo käy videolla läpi tuoreiden Pisa-tulosten keskeisimmät ilon- ja huolenaiheet.

03.12.2019 Uutinen
OAJ Pisa-tuloksista: Oppimistulokset saadaan nousuun lisäämällä opetusta, erityisopetusta ja vahvistamalla opettajamitoitusta

Suomi on edelleen yksi maailman johtavia koulutusmaita, mistä OAJ:n mielestä keskeisin kiitos kuuluu opettajille. Tänään julkaistun Pisa 2018 -tutkimuksen mukaan lukutaito on pysynyt kuta kuinkin vuoden 2015 tasolla, mutta osaaminen uhkaa eriytyä edelleen.

03.12.2019 Tiedote
OAJ:ltä kritiikkiä ammatillisten perustutkintojen arviointikriteerien uudistukselle

Puutteita valmistelussa, epärealistinen aikataulu, kustannusarviot puuttuvat. OAJ löysi paljon kritisoitavaa lausunnossaan, jonka se antoi Opetushallitukselle ammatillisten tutkintojen osaamisen arviointikriteereistä. OAJ korostaa, että arviointikriteerien uudistaminen on iso muutos, joka pitää valmistella huolella.

05.11.2019 Lausunto
Li Andersson: Suurin huoleni on koulutuksen tasa-arvo

Uuden opetusministerin Li Anderssonin mukaan hallitus aikoo tutkia ja paikata koulutuksen tasa-arvon ja laadun valuviat. OECD:n laaja TALIS-raportti sisältää hänen mukaansa sekä ilahduttavaa tietoa opettajien kokemuksista että selkeitä kehittämiskohteita. Esitimme opetusministerille kolme kysymystä TALIS-tuloksista.

19.06.2019 Uutinen
Suurlähettiläät huolissaan saksan jäämisestä paitsioon kielivalinnoissa – OAJ jakaa huolen

Ensi vuonna A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäisellä luokalla. Saksan, Sveitsin ja Itävallan suurlähettiläät ovat huolissaan siitä, että harva lapsi valitsee enää saksaa A-kieleksi. He toivovat englannin rinnalle monipuolisesti muita kieliä. Myös OAJ liputtaa laajan kielivalikoiman puolesta.

27.05.2019 Uutinen
Pois pirstaleisista projekteista – Yliopistojen ja amkien rahoitus on saatava pitkäjänteisesti kuntoon

OAJ julkaisi tänään laajat tiede- ja innovaatiopoliittiset linjauksensa, joiden avulla Suomi voidaan nostaa tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi.

23.05.2019 Uutinen
OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset 2019: Suomi on nostettava tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi

Kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen edunvalvojana OAJ julkaisee omat tiede- ja innovaatiopolitiikan tavoitteensa ja linjauksensa. Haluamme korostaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen omaleimaista ja toisiaan tukevaa toimintaa, joka vahvistaa yhteiskuntaamme ja osaamistamme eri puolella maata, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset on laaja kokonaisuus teemoja tutki¬muksen ja kehittämis- ja innovaatiotoiminnan edellytysten vahvistamiseksi sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Näitä tavoitteita haluamme edistää yhdessä eri tahojen – niin poliittisten päättäjien kuin korkeakoulu- ja tiedepoliittisten toimijoidenkin – kanssa.

23.05.2019 Julkaisu
Kielenopetuksen varhentamiselle opsit – kunnissa alkaa päivitystyö

OAJ on tyytyväinen uusiin kieltenopetuksen varhennuksen opetussuunnitelmiin. Paikalliset opetussuunnitelmat on päivitettävä vuoden 2019 loppuun mennessä.

21.05.2019 Uutinen
Eurovaaliehdokas haussa? Tässä 16 opettajataustaista ehdokasta!

OAJ kokosi listan eurovaaliehdokkaista, joilla on opettajatausta. Heitä löytyi yhteensä 16, joista kymmeneltä saatiin myös vastaus koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen merkityksestä EU:ssa.

17.05.2019 Uutinen
Perusopetuksen arvioinnin uudistaminen etenee – OAJ on tyytyväinen lisäaikaan

Arvioinnin uudistaminen etenee ja sille on nyt otettu riittävästi lisäaikaa, kuten OAJ on vaatinutkin.

15.05.2019 Uutinen