• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

Kiusaamisen ehkäisyyn tulossa uusia työkaluja – OAJ:n tavoite lähenee

Niin sanotut oman ryhmän tunnit ovat hyödyllinen työkalu kiusaamisen torjunnassa. Nyt OAJ:n pitkäaikainen tavoite näiden tuntien saamiseksi perusopetukseen on lähentynyt, kirjoittaa erityisasiantuntija Pauliina Viitamies.

03.03.2021 Blogi
Opettajarekisteri lähti liikkeelle – OAJ riemuitsee

OAJ:n pitkään ajama opettajarekisteri on viimein toteutumassa. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on asettanut selvittelijät valmistelemaan valtakunnallista opettajarekisteriä ja tiedon keruuta opettajien määrästä, kelpoisuuksista ja koulutustarpeista. OAJ uskoo, että rekisterin avulla pystytään ohjaamaan opettajankoulutusta oikeaan suuntaan.

03.03.2021 Uutinen
Opettajiin kohdistuva vihapuhe lopetettava!

Sosiaalisessa mediassa on jälleen noussut esille vihapuhetta yksittäisiä opettajia kohtaan. OAJ on havainnut opettajiin kohdistuvien paineiden ja vihapuheen vain lisääntyvän koronan jatkumisen myötä. Näin ei saa olla. Opettajat, rehtorit, päiväkodinjohtajat ovat tärkeä ja yhteiskuntaa kannatteleva osa erityisesti näin korona-aikana. Ilman opetusalan ammattilaisia ei yhteiskunta pyöri.

05.02.2021 Blogi
Vuoden koulutusvaikuttajaksi valittiin jokainen suomalainen opettaja – poikkeusolot ovat korostaneet ammattitaitoa

OAJ:n hallitus on myöntänyt Vuoden koulutusvaikuttaja 2020 -tunnustuksen suomalaisille opettajille. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen julkaisi tunnustuksen saajan verkossa järjestetyillä Educa-messuilla.

30.01.2021 Uutinen
Opetushenkilöstöä ei saa kuormittaa ”hybridiopetuksella”

Hybridiopetus tai samanaikaisesti annettu lähi- ja etäopetus ei OAJ:n mielestä ole mahdollista toteuttaa laadukkaasti. Opettajalta ei voi edellyttää kaksinkertaista työtä.

20.01.2021 Uutinen
Kansalaisopistot ja taiteen perusopetus: Poikkeusaika lisännyt kuormitusta mutta myös osaamista

Korona-ajan kuormitus ja valonpilkahdukset ovat jakautuneet melko vaihtelevasti kansalaisopistoissa ja taiteen perusopetuksessa työskentelevälle opetushenkilöstölle. Laajan kyselyn mukaan keväällä kuormitus kasvoi hyvin selkeästi kummassakin oppilaitosmuodossa, mutta syksyllä tilanne näyttää helpottaneen. Hankaluuksien lisäksi poikkeusaika on tuonut hyvääkin: moni vastaaja kertoo digitaalisen ja pedagogisen osaamisensa parantuneen.

18.01.2021 Uutinen
Tartuntalain muutoksista velvoitteita päiväkodeille ja oppilaitoksille

Tartuntatautilakiin on tulossa suositusten sijaan velvoittavia määräyksiä siitä, miten koronan leviämistä ehkäistään päiväkodeissa ja oppilaitoksissa. Niissä muun muassa vaaditaan mahdollisuutta käsien puhdistamiseen ja toiminnan järjestämistä mahdollisimman väljästi.

14.01.2021 Lausunto
"Opettajien on syytä olla ylpeitä osaamisestaan ja työn tuloksista" – Liki 2000 vastasi OAJ:n kyselyyn

Asiantuntijuus ja osaaminen. Ne nousivat OAJ:n kyselyssä ylivoimaisiksi ykkösiksi asioista, joista opettajien on syytä olla ylpeitä. Opettajat toivovat, että mielikuvat ammatista päivittyvät ja että useampi ymmärtää, miten vastuullista ja kuormittavaa työ on.

06.01.2021 Uutinen
Työuupuneet opettajat kantavat huolta etäopetuksen eriarvoistavasta vaikutuksesta

Psykologi Katariina Salmela-Aron tuore tutkimus kertoo opettajien jaksamisesta korona-aikana. Eriasteisesta työuupumuksesta kärsii yli 70 prosenttia vastaajista.

04.01.2021 Uutinen
Presidentti Haloselta joulutervehdys opettajille: ”Kiitos työstä, jota olette tehneet!”

Presidentti Tarja Halonen kiittää opettajia työstä, jonka he ovat tehneet opetuksen ja oppimisen eteen poikkeusvuonna. Hän valaa myös uskoa siihen, että korona jää kohta muistoihin.

23.12.2020 Uutinen