• logo
  • logo

Ajankohtaista

Ammatilliset oppilaitokset osaavat johtaa opetustoimintaa, henkilöstöjohtaminen heikompaa

Ammatillisia peruskoulutuksen oppilaitoksia johdetaan Suomessa keskimäärin hyvin. Koulutusasiainpäällikkö Nina Lahtinen on kuitenkin huolissaan laadun suuresta vaihtelusta koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten välillä.

08.06.2018 Uutinen
OAJ:lle ja Hyrian opettajille sakot ulosmarssista

Työtuomioistuin määräsi Hyrian opettajat ja OAJ:n maksamaan hyvityssakkoja Sivistystyönantajille työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Opettajapuolen mukaan se oli pakotettu mielenilmaukseen.

23.05.2018 Uutinen
Sopimukset syntyivät – katso videolta, mitä muutoksia ne tuovat jäsenille

OAJ:n neuvottelijat kertovat videoilla, mitä keväällä 2018 neuvotellut sopimukset tuovat mukanaan.

09.05.2018 Uutinen
Aikuisten osaamiseen on panostettava

Suomi tarvitsee nopeita panostuksia osaamiseen ja koulutukseen, jotta pula osaajista ei heikennä talouden kasvua. Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan panostuksia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä osaamisen kehittämiseen.

09.04.2018 Blogi
OAJ:n kysely puolueille: Oppivelvollisuutta aiotaan uudistaa

Eduskuntapuolueet haluavat uudistaa oppivelvollisuutta, selviää OAJ:n puolueille tekemästä kyselystä. Se, miten oppivelvollisuus muuttuu, näyttää riippuvan eniten seuraavan hallituksen kokoonpanosta.

26.03.2018 Uutinen
OAJ esittää: Viisivuotiaat eskariin ja oppivelvollisuus toiselle asteelle

Opetusalan Ammattijärjestö tarjoaisi esiopetusta jo viisivuotiaille ja ulottaisi oppivelvollisuuden ammatillisen tutkinnon tai lukion suorittamiseen asti. Oppimisen tukea OAJ lisäisi erityisesti opintopolun alkumetreille.

14.03.2018 Tiedote
Näin amisreformi muuttaa opettajan työtä

Opettajan rooli toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa vahvistui vuoden alussa. Kysy luottamusmieheltäsi, miten ja millä aikataululla lakimuutoksia oppilaitoksessasi toteutetaan. Tässä muistilista tärkeimmistä muutoksista.

15.01.2018 Uutinen