• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

“Keräämällämme summalla on todellista vaikutusta monen lapsen ja nuoren elämään” – opettajilta yli 56 000 euroa hyväntekeväisyyteen

09.11.2018 - 22.40 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n ja vakuutusyhtiö Turvan Nenäpäivä-keräys on ollut menestys. Jos lahjoittaminen sattui menemään ohi, ei hätää, lipas on auki vuoden loppuun asti! Tiivis ja hauska meno. Ilo auttaa ja hullutella hyvän puolesta. Tähän voisi tiivistää Nenäpäivän tunnelmia Tampereen Tohlopista, josta show lähetettiin perjantaina 9. marraskuuta.

Hyvin meni myös OAJ:n ja vakuutusyhtiö Turvan Se tekee hyvää -kampanja globaalin hyvän puolesta. Nenäpäivän suorassa lähetyksessä hyväntekeväisyyteen lähti 50 000 euroa. Nenäpäivän illalla nettilippaan summa oli jo yli 56 300 euroa.

– Kampanja onnistui todella hyvin. Kampanjan aikana on hyvin tuotu esille myös sitä, mihin varat käytetään. Yhteiskuntavastuu on varmasti arvo, joka on yhtä lailla tärkeä niin Turvalle kuin ammattiliitoillekin, vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtaja Jussi Ilveskoski pohti Nenäpäivän tuoksinnassa.

Summa lahjoitettiin Nenäpäivän suorassa televisiolähetyksessä. Myös Ansa Kynttilä meni hiljaiseksi, ehkä ensimmäistä kertaa ikinä.

Huikea summa

Lahjoitussumma on huikea, sillä Nenäpäivän järjestöjen kautta yksi lapsi voi esimerkiksi käydä vuoden koulua kymmenellä eurolla.

Hauskaakin on ollut hyvän puolesta hullutellessa.

– Kaiken arkisen edunvalvontatyön osana on ollut tosi mukavaa olla tekemässä tällaista hyvää. Kun tietää, mitä kaikkea jo yksittäisillä kympeillä saadaan aikaan, tuo tietysti hyvää mieltä, että tällä keräämällämme summalla on todellista vaikutusta monen lapsen ja nuoren elämään. Autamme yhdessä heitä oikeasti elämässä eteenpäin, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen pohtii.

– Porukkamme on ollut tosi innostunutta. Se tarttui muihinkin, Luukkainen kiittelee OAJ:läisiä.

Globaalin vastuun ottamista tarvitaan

Ammattijärjestöt eivät voi eivätkä halua ohittaa globaaleja kysymyksiä omassa toiminnassaan, Luukkainen muistuttaa myös tuoreessa blogissaan.

– OAJ:n keskeinen arvo on oikeudenmukaisuus, ja se toteutuu parhaiten niin maamme rajojen sisäpuolella kuin muuallakin koulutusta vahvistamalla, Olli kirjoittaa.

Se tekee hyvää -kampanja

OAJ ja Turva lahjoittivat toukokuun lopulta alkaen jokaisesta uudesta OAJ:n jäsenestä 20 euroa Nenäpäivälle.

Kampanjan aikana OAJ sai 2271 uutta jäsentä, eli uudet jäsenet tekivät hyvää 45 420 euron edestä.
Tuhat euroa kirittiin kasaan OAJ:n Facebook-seuraajien kanssa.

Loppusumma on saatu lahjoituksina esimerkiksi alueyhdistysten tempauksista tai muista keräyksistä.

Lahjoittaa voi vielä vuoden loppuun asti.

Lue lisää Nenäpäivästä:
"Todella kiva auttaa" – loppukiri kohti Nenäpäivää täydessä käynnissä
Paikallisyhdistyksen lehti on ikäluokat ja oppiaineet ylittävää ilmiöoppimista – tuotot kartuttavat Nenäpäivä-lipasta!
OAJ:n kehistysyhteistyössä mennään innostamaan ja kannustamaan
Ollin blogi: Jokaisen tytön osaaminen käyttöön!
Koulukelauksia: Sketsivideoista tuli leipätyö Justimuksen Joose Kääriäiselle

Teksti ja kuva: Salla Hongisto