• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

#OpettajanÄäni: ”Luokanopettajan tehtävä on tarjota eväitä elämään”

24.01.2019 - 18.28 Uutinen
Kuvituskuva

Luokanopettaja Veli-Matti Harjula pitää tärkeänä tarjota oppilaille eväitä elämään. Kaikessa ei tarvitse olla paras, mutta on tärkeää löytää ainakin yksi juttu, jossa on hyvä. OAJ haastaa Suomen opettajat kertomaan työnsä merkityksestä. Katso video!

Opettajat ovat työnsä parhaita asiantuntijoita

Liian usein opettajat puuttuvat keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Eduskuntavaalien alla on syytä nostaa opettajan ääni esiin! 

OAJ kannustaa opettajia kertomaan työnsä merkityksestä omin sanoin ja konkreettisesti. Luokanopettajan Veli-Matti Harjula otti haasteen vastaan. Hän korostaa koulutuksen merkitystä ja sitä, että jokainen oppii koulussa elämäntaitoja ja yhdessä tekemisen taitoja.

– Pelkkä oppiminen ei ole tärkeää, vaan myös itse koululla on tärkeä rooli siinä, että se tuo meidät kaikki yhteen. Hienoimmat hetket ovat pieniä ja ohikiitäviä hetkiä, jolloin näkee jonkun oppilaan oikeasti syttyvän johonkin tekemiseen, Harjula sanoo.

#opettajanääni: Nostetaan yhdessä opettajien ääni esiin

  • Opettaja, kerro omin sanoin työsi merkityksestä ja jaa ajatuksesi sosiaalisessa mediassa #opettajanääni-tunnisteella.
  • Voit tehdä ja jakaa oman videon, kertoa ajatuksesi tekstinä tai jakaa näitä OAJ:n julkaisemia videoita omilla saatesanoillasi.
  • Olennaista on, että opettajan työstä puhuttaessa opettajat pääsevät esiin. Haasta myös kollegasi mukaan!