• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Pandemia kirkasti Maailman opettajien päivän merkitystä – ”Opettajien työn vaativuutta on aliarvioitu”

29.09.2020 - 15.35 Uutinen
Kuvituskuva

Maailman opettajien päivää vietetään 5. lokakuuta koronapandemian vuoksi erilaisissa tunnelmissa kuin koskaan ennen. Maailman opettajajärjestö kokoaa opettajat ympäri maailman jakamaan kokemuksiaan ja juhlimaan saavutuksiaan. Myös Suomessa juhlitaan. OAJ julkaisee tavoitteensa ensi kevään kuntavaaleihin ja järjestää vaalipaneelin. OAJ on myös mukana järjestämässä opettajille kiitosjuhlaa. Tilaisuuksiin voi osallistua virtuaalisesti.

Ennen koronapandemiaa koko maailma piti opettajien kovaa työtä ja koulujen roolia itsestäänselvyytenä, Maailman opettajanjärjestön EI:n pääsihteeri David Edwards sanoo.

– Opettajan työn monimutkaisuus ja vaativuus aliarvioitiin pahoin, minkä monet vanhemmat ympäri maailman ovat nyt ymmärtäneet.

Edwardsin mielestä opettajien tehtävänä on nyt varmistaa, että maailma ottaa pandemiasta opiksi.

– Jotta se onnistuu, meidän on kokoonnuttava yhteen ja otettava ohjat. Ja juuri niin me teemme! Edwards vakuuttaa videopuheenvuorossaan.

Voit katsoa Edwardsin videon jutun lopusta.

Seuraa OAJ:n kuntavaalipaneelia!

Kunnissa päättäjät tekevät paljon opettajien ja muiden OAJ:läisten työhön suoraan vaikuttavia ratkaisuja. Siksi OAJ suuntaa jo katsetta kevään kuntavaaleihin.

OAJ julkaisee maailman opettajien päivänä vaalitavoitteensa ja järjestää vaalipaneelin Helsingissä.

Bio Rexistä suorana verkkoon lähetettävään paneeliin osallistuu eri puolueiden kuntavaaliehdokkaita pääkaupunkiseudun kunnista. Puheena ovat kuntavaalien kärkiteemat ja koulutusasioiden tärkeä merkitys kunnille.

Osallistujista ja ohjelmasta löydät lisätietoa OAJ:n Facebook-tapahtumasivulta.

Klikkaa mukaan OAJ:n kuntavaalipaneeliin Facebookissa! 

Blogi: Sinustako kuntapäättäjä?

Voit seurata kuntavaalipaneelia myös tästä.

Suomalaisopettajia juhlitaan OAJ:n ja OKM:n tapahtumassa

Kuntavaalipaneelin jälkeen juhlitaan opettajuutta opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumassa, jonka järjestelyissä OAJ:kin on mukana.

Juhla alkaa 5.10. klo 17, ja siihen pääsee osallistumaan virtuaalisesti.

Juhlassa kuullaan muun muassa ministerien puheenvuorot ja opettajille varta vasten laadittu laulu. Lisäksi otetaan suora yhteys eri asteiden opettajiin eri puolilla Suomea.

Juhlalähetys on tarkoitettu kaikille, niin opettajille kuin jokaiselle opettajuuden kentästä kiinnostuneelle.

Klikkaa mukaan Facebook-tapahtumaan!

Lue opettajien juhlasta lisää OKM:n sivuilta.

Voit seurata opettajien juhlaa myös tästä.

Päivä kokoaa maailman opettajat yhteen

Maailman opettajajärjestö järjestää tänä vuonna kaikkien aikojen suurimman maailman opettajien päivän juhlan. Yhteensä 24 tuntia kestävä virtuaalitapahtuma kokoaa yhteen opettajat ja heidän tukijansa eri puolilta maailmaa.

Lähetysvirrassa kuullaan opettajien puheenvuoroja eri maista, sekä suorana lähetyksenä että videolta. Suomalaisten opettajien puolesta videotervehdyksen lähettää OAJ:n erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen. Hän kertoo siitä, mitä koronapandemian aiheuttama poikkeustila on tarkoittanut opettajille Suomessa.

Lue lisää kansainvälisestä opettajien päivän juhlasta!

Katso David Edwardsin videoviesti!

 

Teksti: Heta Lievonen ja Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Jaa