• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Laadukasta työelämää kehittämässä – OAJ yksi Suomen parhaista työpaikoista

28.04.2021 - 18.02 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n puolentoista vuoden työyhteisön kehittämismatka saavutti jälleen yhden välietapin, kun järjestö menestyi Suomen paras työpaikka -listalla sijoittuen keskisuurten organisaatioiden sarjassa sijalle 20.

OAJ:ssä aloitettiin puolitoista vuotta sitten koko henkilöstön yhteinen kehitysmatka, jonka tavoitteena on ollut parantaa työyhteisöä ja henkilöstön kokemusta työpaikastaan. Viime syksynä järjestö sai ensimmäisen Great Place to Work -sertifikaatin (GPTW) ja tänään kehitystyö palkittiin Suomen paras työpaikka -listasijoituksella.

— Olen äärimmäisen ylpeä työyhteisöstämme, joka on sitoutunut kehittämään ja kehittymään yhdessä. OAJ haluaa olla mukana kehittämässä laadukasta työelämää ja olla esimerkkinä siitä, että menestyvän organisaation tärkein voimavara on hyvinvoiva henkilöstö, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

Järjestön kehitysjohtaja Jari Cavernelis painottaa myös järjestön ydintehtävää, joka on ennen kaikkea jäsenten palveleminen.

— Sertifikaatit ja listasijoitukset eivät ole itsetarkoitus, vaan ne ovat mukavia lisiä ja välietappeja työyhteisömme yhteisellä kehitysmatkalla. Tärkeämpää on kehittyä yhteisönä, sillä mitä paremmin työyhteisömme voi, sen paremmin voimme palvella jäseniämme, OAJ:n kehitysjohtaja Jari Cavernelis painottaa.

OAJ:n henkilöstön kehitysmatkan tavoitteina on ollut muun muassa vahvistaa luottamusta ja tukea henkilöstön työssä suoriutumista. Matka aloitettiin yhteisellä pohdinnalla siitä, millainen ylipäänsä on hyvä työyhteisö. Sen pohjalta asetettiin 12 toimenpidettä, joita on viety aktiivisesti eteenpäin myös koronapandemian aikana.

Työntekijät arvostavat henkilöstön kehittämiseen sitoutunutta työnantajaa

OAJ:n työntekijät ovat olleet tyytyväisiä työyhteisöön kehittämismatkaan ja arvostavat sitä, että työnantaja on sitoutunut työyhteisön kehittämiseen.

— Mielestäni työyhteisön kehittämishanke on nostanut erityisesti yhteisömme hyviä puolia vahvemmin esiin. Minusta OAJ on ollut hyvä työpaikka ihan alusta pitäen ja siksi kai olen viihtynytkin täällä jo yli 20 vuotta, Mika Väisänen kertoo.

Myös Heta Lievonen on samoilla linjoilla.

— Itselleni on tärkeää, että töissä on hyvä olla, ja on hienoa, että työnantajakin pitää sitä tärkeänä. Uskon, että hyvä työntekijäkokemus on olennainen siinä, että pystymme palvelemaan jäseniä mahdollisimman hyvin.

Rosa Hawela on toiminut työyhteisön GPTW-lähettiläänä.

— On ollut hienoa, että näinkin uutena työntekijänä olen päässyt vaikuttamaan ja seuraamaan työyhteisön kehitystä. Olen ylpeä OAJ:stä, joka on nyt yksi Suomen parhaista työpaikoista.

SavoniaAMK sijoittui suurten organisaatioiden sarjassa sijalle neljä.

Lue lisää aiheesta:

OAJ:lle on myönnetty Great Place to Work -sertifikaatti – Hyvä työpaikka tehdään yhdessä 

Great Place to Work Finland julkaisee vuosittain 50 Suomen parasta työpaikkaa. Suomen parhaista työpaikoista on kerätty listaa jo 19 vuoden ajan. Tutkimus perustuu yli 30 vuoden tutkimustyöhön hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Tutkimus pohjautuu Great Place to Workin hyvän työpaikan määritelmään: hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa
johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

Jaa