• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Yliopistokoulutus"

Koulutuksesta leikattu 2 miljardia – kansa haluaa suunnan muuttuvan

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut kovalla kädellä koulutuksen rahoitusta. Kansa haluaa rahoituskäyrien kääntyvän ylöspäin, selviää Taloustutkimuksen kyselystä.

25.03.2019 Uutinen
Pääluottamusmiehet: Yliopistojen paikoillaan polkeneet palkat nousuun

Yliopistojen pääluottamusmiehet toivovat, että uusi palkkausjärjestelmä sysää palkkoja vähitellen ylöspäin. OAJ:n yliopistoasiamies vinkkaa, että nyt kannattaa pyytää henkilökohtaisen suorituksen arviointia, sillä kesällä jaetaan suoriutumiseen perustuva järjestelyerä.

22.03.2019 Uutinen
6 tapaa, joilla koulutuksesta on leikattu – ja miksi sen pitää loppua

Koulutuksesta on leikattu yli 2 miljardia euroa vuosina 2012–2019. Leikkausten vuoksi opetustunteja on vähennetty, opettajia irtisanottu ja opetusryhmiä suurennettu.

22.03.2019 Blogi
Rahoitusmallit kaipaavat uutta ajattelua ja korkeakoulut luottamusta

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoitusmallit hyväksyttiin tämän vuoden alussa ja ne tulevat voimaan vuonna 2021. Korkeakoulut ovat ryhtyneet suuntaamaan toimintaansa uuden mallin mukaiseksi.

01.03.2019 Blogi
Työryhmältä ehdotuksia lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyöhön – OAJ muistuttaa resursseista

Yhä useampi lukiolainen voisi suorittaa korkeakoulun orientoivia opintoja jo lukioaikana, todetaan lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyötä selvittäneen työryhmän raportissa. OAJ:n Tuomo laakso pitää raporttia hyvänä, mutta muistuttaa, että yhteistyön lisäämiseen täytyy resursoida työaikaa ja rahaa.

13.02.2019 Uutinen
OAJ: Korkeakoulutuksen tiekartan tavoitteet eivät toteudu ilman satsausta henkilöstöön

Korkeakoulutuksen tiekartta haluaa tehdä korkeakouluista Suomen parhaita työpaikkoja. Jotta kunnianhimoinen tavoite onnistuu, on panostettava jatkuvasti henkilöstön hyvinvointiin ja palkittava siitä.

31.01.2019 Uutinen
Miksi tiedettä tarvitaan?

Osaamisen kasvattaminen, tieteen ja koulutuksen arvostuksen lisääminen, korkeakoulujen toimintaedellytysten ja hyvinvoinnin vahvistaminen. Tämä on lista tärkeimmistä asioista, jotka kevään eduskuntavaaleissa valittavien kansanedustajien pitää korkeakoulutuksen osalta ratkaista.

29.01.2019 Blogi
Professori Kirsti Karilasta Vuoden koulutusvaikuttaja 2018

Tampereen yliopiston professori Kirsti Karila on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2018. Tunnustuksen myönsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Tunnustus luovutettiin Karilalle opetus- ja kasvatusalan suurtapahtumassa Educassa 26.1.

26.01.2019 Tiedote
OAJ: Korkeakoulujen rahoitusmalliin jäi valuvikoja

Enemmän harkinnanvaraista rahoitusta, vähemmän perusrahoitusta. OAJ:n mielestä korkeakoulujen uuden rahoitusmallin perusta ontuu. Tulevalla hallituksella on näytön paikka rahoituksen tason turvaamisessa.

18.01.2019 Uutinen
Uusi vuosi tuo yliopistoille uuden palkkausjärjestelmän

Viime kevään neuvottelukierros toi yliopistojen ja harjoittelukoulujen saman 2,1 prosentin yleiskorotuksen kuin muillekin palkansaajille. Yliopistoissa vaatimusta jouduttiin puolustamaan lakolla.

02.01.2019 Uutinen