• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Yliopistokoulutus"

Osaavat opettajat ovat Suomelle lottovoitto

Opettajat tuottavat työllään osaamista ja sivistystä oppijoille mutta myös hyvää ja turvallista arkea ihan jokaiselle. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja erityiskiitos opettajille! He ovat Suomen kallein aarre, josta täytyy pitää huolta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

06.12.2020 Blogi
Poikkeusaika kuormittaa korkeakouluväkeä – vastaa kyselyyn ja auta puuttumaan epäkohtiin

Koronan vaikutukset korkeakoulujen henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointiin puhuttivat Yliopistopäivillä. Parhaillaan käynnissä on Digiä ja keitaita -kysely, jolla kootaan korkeakoulujen henkilöstön kokemuksia kehittämistyön ja edunvalvonnan tueksi.

03.12.2020 Uutinen
Kahvittelua Zoomissa ja happihyppelyä päivänvalossa – Yliopistopäiviltä vinkkejä etätyömaratonille

Yliopistoyhteistyön kehittäminen ja hyvinvointikysymykset ovat puheenaiheina Yliopistopäivillä, jotka järjestetään poikkeuksellisesti verkossa. Kysyimme kahden liiton puheenjohtajilta, mikä on auttanut heitä jaksamaan pitkäksi venähtäneessä etätyössä.

26.11.2020 Uutinen
OAJ lähtee vahvistamaan opettajuuden arvostusta – ”Yhdessä pystymme vaikka mihin”

OAJ käynnistää ensi vuonna hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa opettajuuden arvostusta. Järjestö haluaa havahduttaa suomalaisia siihen, miten tärkeää OAJ:n jäsenten tekemä työ on koko yhteiskunnalle. Koko OAJ-yhteisön toivotaan innostuvan mukaan jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

19.11.2020 Uutinen
Ammatillisen koulutuksen opettajaresurssit turvattava budjettiriihessä

OAJ edellyttää, että hallitus turvaa ammatillisen koulutuksen opettajaresurssit hallitusohjelman mukaisesti. Maan hallitus neuvottelee ensi vuoden talousarvioesityksestä 14.–16.9.

10.09.2020 Tiedote
Yliopistot kovilla koulutustavoitteilla alkavalle lukuvuodelle – opetushenkilöstöä on lisättävä

Yliopistot tarvitsevat pitkäjänteistä rahoitusta ja hyvää henkilöstöpolitiikkaa, jotta koviin koulutustavoitteisiin päästään. Aloituspaikkojen lisäämiseen saatiin rahaa lisätalousarviossa, mutta se ei vielä riitä. Korotettua rahoitusta tarvitaan pidemmälle aikavälille, kirjoittaa OAJ:n korkeakoulu- ja tiedepolitiikan erityisasiantuntija Hanna Tanskanen.

09.09.2020 Blogi
OAJ:n jäsenkyselyt auttoivat koronatukipaketin saamisessa – “Jokainen vastaus on arvokas”

OAJ on koronaepidemian ajan seurannut opetustyön sujumista ja jäsentensä jaksamista jäsenkyselyillä. Vastaukset antavat arvokasta tukea OAJ:n vaikuttamistyöhön. Kyselyllä oli merkitystä muun muassa siinä, että hallitukselta saatiin tukipaketti poikkeusoloista johtuvien vaikutusten tasaamiseen koulutuksessa. Tänä syksynä OAJ selvittää kyselyillä vielä muun muassa ammatillisten opettajien ja korkeakouluissa työskentelevien näkemyksiä.

08.09.2020 Uutinen
Yliopistojärjestöjen viesti budjettiriiheen: Vapaa tutkimus ja laadukas koulutus avaimet rakennemuutokseen

Hallituksen on tärkeää hyödyntää syyskuun budjettiriihessä kaikki se potentiaali, jonka läpimurtoja synnyttävä vapaa tutkimus ja laadukas koulutus tarjoavat rakennemuutosten edistämiseen, toteavat OAJ ja viisi muuta yliopistojärjestöä yhteisessä tiedotteessaan.

07.09.2020 Uutinen
OAJ lahjoittaa 20 000 koronatutkimukseen – tutkimuksen ja koulutuksen merkitys korostuu nykytilanteessa

Koulutuksella ja tutkimuksella on laaja merkitys myös nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa ja meneillään olevan kriisin ratkaisemisessa. Tämän vuoksi OAJ lahjoittaa 20 000 euroa koronan vaikutusten tutkimukseen. Summa jaetaan kahden eri tutkimushankkeen kesken.

27.08.2020 Uutinen
Santeri Palviainen jatkaa YLL:n puheenjohtajana

Yliopistojen opetusalan liitto YLL valitsi liittokokouksessaan hallituksen ja puheenjohtajat. Jatkokauden puheenjohtajana saanut Santeri Palviainen haluaa satsata koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen.

13.08.2020 Uutinen