• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Tutkijan vinkki opettajille: Lyhytkin tauko työpäivän aikana rentouttaa

Palautumista ei pidä jättää pelkkien lomien varaan. Jaksaminen lisääntyy, kun rakentaa työpäivään vaikka lyhyenkin, rentouttavan tauon. Tuore tutkimus osoittaa, että mitä paremmin opettaja palautuu työpäivän aikana, sitä paremmin hän kykenee irrottautumaan työasioista vapaa-ajalla.

16.01.2020 Uutinen
Upea saldo – työhyvinvointihaasteeseen tarttunut jo 80 työnantajaa

OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuosi 2019–2020 on vasta puolivälissä, ja jo 80 työnantajaa on ottanut vastaan työhyvinvointihaasteen. Se tarkoittaa, että ympäri Suomea tehdään paljon tekoja opettajien hyvinvoinnin parantamiseksi kaikilla kouluasteilla.

19.12.2019 Uutinen
Blogi: Toimivat työtilat ovat jokapäiväinen joululahja

Heidi Savolainen ja hänen kollegansa saivat reilu vuosi sitten lahjan, joka ilahduttaa jokaisena työpäivänä. Uudet työtilat rakennettiin heidän toiveidensa mukaisiksi. Hyvä, toimiva, turvallinen ja terveellinen työtila on lahja, josta on iloa jokaisena arkipäivänä, Savolainen toteaa blogikirjoituksessaan.

19.12.2019 Blogi
5 Educa-tärppiä hyvinvoinnista: Työhyvinvoinnin lukuvuoden kuulumiset ja muuta hyvinvointiohjelmaa

Valtakunnallinen opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.–25.1.2020. Poimimme 25 vuotta täyttävän Educan valtavasta ohjelmavalikoimasta viisi vinkkiä työhyvinvoinnin ympäriltä.

13.12.2019 Uutinen
Aleksi Lahti: Suomalaiskoulujen akustiikka lapsenkengissä

Äänet kuuluvat opetustyöhön, mutta jos melua on liikaa, opettajat ja oppilaat eivät voi hyvin. Aleksi Lahti puhuu hyvän akustoinnin puolesta. Luokan akustointi maksaa itsensä takaisin, jos se estää opettajan sairastumisen.

12.12.2019 Uutinen
Koulutyökö vaarallista? Riskit haltuun!

Koulutyön vaarojen arviointi on mielenkiintoista. Erilaisissa opetustehtävissä korostuvat vähän erilaiset vaarat ja riskit. Niihin kannattaa suhtautua teknisesti, vinkkaa OAJ:n työhyvinvointiryhmän jäsen Jouni Kaipainen blogikirjoituksessaan.

28.11.2019 Blogi
Rehtorin palkinto ei ollutkaan pila

"Luulin, että tämä on joku käytännön pila, kun avasin sähköpostin ja ruudulla näkyi kotikutoisen tuntuinen viesti: Onneksi olkoon, Maarit! Olet voittanut palkinnon Oman työn sankarit -sarjassa."

22.11.2019 Uutinen
Tutkija: Opettajia pitää kuunnella, kun koulutila suunnitellaan

Kuinka paljon avointa tilaa, minkä verran seiniä ja sermejä? Tutkija Lauri Vaaran mielestä uusien koulutilojen suunnittelussa pitää kuunnella opettajien tarpeita ja poimia suuntaviivoja uudesta opsista.

21.11.2019 Uutinen
Vipu-arvonnan voittaja: työajan seuraaminen pitää kärryillä työajan riittävyydestä

Työajan seuraaminen Vipu-sovelluksella on auttanut luokanopettaja Hanna Sirkiää hahmottamaan työaikaansa siten, että työ ei luisu vapaa-ajalle. Hän on melko kokenut Vivun käyttäjä, mutta kiireisinä hetkinä työajan seuraaminen jää helposti paitsioon.

01.11.2019 Uutinen
Hei opettaja ja esimies: Sinä riität!

Kuinka opettaja oppisi tyytymään siihen, että tekee työnsä riittävän hyvin? Entä miten rehtori tai muu alan esimies selviytyy erilaisten työtehtävien ja odotusten ristitulessa, kun samalla pitäisi sammuttaa tulipaloja? OAJ:n työhyvinvointityöryhmän Marja Hänninen-Helin ja Markku Tikkanen tuovat blogitekstissään näkökulmaa opettajien ja esimiesten jaksamiseen.

31.10.2019 Blogi