• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Professori: Työn imu auttaa esiopetuksen opettajia kestämään stressiä

Liikaa töitä, liian vähän aikaa, liian kova kiire. Ne ovat suurimmat syyt sille, miksi joka kolmas suomalainen esiopetuksen opettaja stressaantuu työssään, selviää opettajien stressitutkimuksen alustavista tuloksista. Stressiä ehkäisee työkavereiden ja esimiehen tuki sekä mahdollisuus kehittää osaamistaan, tutkimusta johtava Marja-Kristiina Lerkkanen kertoo.

31.10.2019 Uutinen
Pedagogiset järjestöt: Opettajan työllä on merkitystä koko Suomelle

Pedagogiset opettajajärjestöt muistuttavat, että opettajan työ on vaativa ja monia taitoja edellyttävä ammatti, joka vaikuttaa koko yhteiskuntaan. Koko Suomelle on tärkeää, että tätä työtä tekevät työssään hyvinvoivat, koulutetut, innostuneet ja työssään arvostetut ammattilaiset. Järjestöt julkaisivat julkilausumansa lauantaina Helsingissä.

26.10.2019 Uutinen
Työsuojeluvaltuutettu: Työmäärän kasvusta puhutaan, nyt tarvitaan tekoja työn rajaamiseen

Pedagogisten järjestöjen syysseminaarissa tartutaan koulutuspoliittisten kysymysten lisäksi laajasti työhyvinvointiin. Seminaariin osallistuva työsuojeluvaltuutettu Hanna Näremaa-Perälä kokosi vinkit, miten tarttua työkuormitukseen kouluissa.

25.10.2019 Uutinen
OAJ:n vinkit esimiehille: Muista ainakin nämä, kun kohtaat sisäilmaongelman

Marraskuussa OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuoden teemana on työympäristö kunnossa. Päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa sisäilmaongelmat ovat valitettavan yleisiä. OAJ:n työelämäasiamies kokosi muistilistan siitä, kuinka sisäilmaongelmissa pitää toimia.

24.10.2019 Uutinen
Tutkija Jari Hakanen: Työ itsessään tuo hyvinvointia

Opettajat suhtautuvat tutkitusti työhönsä innostuneesti. Tutkija Jari Hakasen mielestä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon hyvää työ tuo ihmisten elämään. Hän kehottaa vähentämään työn kuormittavuutta tuunaamalla sitä yhdessä ja antaa siihen napakat vinkit.

10.10.2019 Uutinen
Opettajapulasta kärsivästä Ruotsista neuvo Suomelle: arvostakaa opettajia!

Palkkaus, työolot ja urakehityksen puute ovat syitä, joiden vuoksi Ruotsista puuttuu kymmeniä tuhansia päteviä opettajia. Ruotsin Lärarförbundetin puheenjohtaja kertoo opettajapulan syistä ja siitä, mitä Suomen pitäisi tehdä, jotta tilanne ei olisi meillä jatkossa yhtä huono.

02.10.2019 Uutinen
Pois turha tunnollisuus – työ ei saa valua vapaa-ajalle

Yliopistoissa opettajien kokonaistyöaikaan tuntuu valuvan jatkuvasti uusia tehtäviä ilman, että vanhoista jätettäisiin mitään pois. Työtä tehdään kuitenkin vain sille varatulla ajalla, ja siitä ei pidä tuntea huonoa omatuntoa, OAJ:n työhyvinvointityöryhmän jäsen Kristina Lindgren kirjoittaa.

30.09.2019 Blogi
OAJ:n työhyvinvointihaaste poikii hyviä tekoja ympäri maata

OAJ:n viime kesänä liikkeelle panema työhyvinvointihaaste näyttää aiheuttavan positiivista kierrettä. Mukaan lähteneet työnantajat tekevät monenlaisia pieniä ja suuria tekoja, joilla pyritään lisäämään työhyvinvointia.

26.09.2019 Uutinen
Fiilismittarilla jo 6000 käyttäjää – yhdellä klikkauksella mukaan!

Fiilismittarilla seurataan opetus- ja kasvatusalan tekijöiden hyvinvointia ympäri maata. Kirjautumalla palveluun ja vastaamalla viikon kysymykseen pääset seuraamaan, mitä alueesi opettajille kuuluu. Fiilismittarin kautta saatava tieto auttaa myös OAJ:tä toimimaan työhyvinvoinnin parantamiseksi.

18.09.2019 Uutinen
Työelämäasiamies vinkkaa: Näin teet työhyvinvoinnista ja -turvallisuudesta arkea työpaikallasi

Työhyvinvointipuheesta kannattaa OAJ:n työelämäasiamiehen mukaan tehdä rakenteellinen osa työpaikkakeskusteluja, jotta vaikeitakin aiheita päästään käsittelemään helpommin.

12.09.2019 Uutinen