• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Suomi Areena"

Pienemmät ryhmät ja tuki kuntoon – 4 nuorisopoliitikkoa kommentoi hallituksen koulutuspolitiikkaa

Jotain tapahtui, ja Suomen käyrä oppimistuloksissa ja koulutustasossa kääntyi laskuun. Miten suuntaa saataisiin kääntymään? OAJ:n keskustelussa kysymystä pohti neljä poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajaa. OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto muistutti, että hyvätkin tavoitteet vaativat toteutuakseen rahaa.

28.06.2023 Uutinen
Tuija Siltamäki: On aika lopettaa hymistely – Suomi ei ole enää koulutuksen mallimaa, eikä tällä menolla sellaiseksi palaa

On kuvaavaa, että hallitusneuvotteluissa poliitikot keskittyivät kännykkäkieltoihin eivätkä koulutuksen kadonneisiin miljardeihin. Parasta koulutuspolitiikkaa olisi antaa kouluille rahaa – ja jättää ne sitten rauhaan, toimittaja Tuija Siltamäki kirjoittaa.

14.06.2023 Blogi
OAJ:n keskustelu SuomiAreenalla 28.6. klo 10

SuomiAreena tuo jälleen yhteiskunnallisen ja ajankohtaisen keskustelun kaikkien ulottuville Porissa ja verkon välityksellä. OAJ on mukana. Keskustelussamme haetaan ratkaisuja, joilla Suomi palaa koulutuksen suurvallaksi.

29.05.2023 Tapahtuma
OAJ:n puheenjohtaja: Suomeen tarvitaan yhteinen visio koulutuksen digitalisaatiosta

Digitalisaatio tarjoaa isoja mahdollisuuksia yhteisöllisyyden vahvistamiseen, oppimiseen ja opetukseen. Digiosaaminen on kansalaistaito, ja siksi tarvitaan myös jokaiselle sopivia tapoja edistää omia taitojaan. OAJ:n puheenjohtaja perää Suomeen selkeää visiota siitä, mitä digitalisaatiolla koulutuksessa tavoitellaan ja miten tavoitteisiin päästään. Muuten uhkana on eriarvoistuminen.

14.07.2021 Uutinen
Euroopan opettajajärjestöt: Pandemiasta noustaan vain satsaamalla opetukseen

Koulutus ratkaisee – siinä tiivistettynä Euroopan opettajajärjestöjen resepti niin koronapandemian haavojen korjaamiseen kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Opettajajärjestöjen täytyy huolehtia, että päättäjät investoivat koulutukseen ja työhyvinvointiin, jotta opettajilla on mahdollisuus onnistua työssään.

13.07.2021 Uutinen
Kansanedustajat hehkuttivat opettajia – ”Maailman tärkeimpiä ammatteja”

Maailman opettajien päivän hengessä OAJ vei pop up -koulun eduskuntaan. OAJ:n tilaisuuteen osallistuneet kansanedustajat pitivät opettajia ratkaisevan tärkeinä suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen tulevaisuudelle.

04.10.2019 Uutinen
OAJ toi nykykoulun eduskuntaan – jäseniltä terveiset suoraan päättäjille

Opettajan ammatti on Suomen tulevaisuuden kannalta yksi tärkeimmistä ja sen vetovoimasta on pidettävä kiinni. Tästä oltiin samaa mieltä eduskunnassa Maailman opettajien päivän aattona perjantaina 4.10, kun OAJ toi kansanedustajille terveisiä jäseniltään.

04.10.2019 Uutinen
Opettajat toivat SuomiAreenaan elämyksen – opetusministerille satoja terveisiä

OAJ toi keskusteluissa, pop up -koulussa ja Kansalaistorin paviljongissa isosti esiin opettajien työn merkitystä ja sitä, miksi siihen kannattaa satsata. OAJ:n paviljongilla tapahtuman kävijät lähettivät opetusministerille yli 500 korttia, joissa pyydetään pitämään opettajien puolia.

19.07.2019 Uutinen
Presidentti Halonen: ”Paras tae hyvälle tulevaisuudelle ovat sivistyneet ihmiset”

Presidentti Tarja Halonen kritisoi SuomiAreenassa päättäjien tekemiä koulutusleikkauksia ja korosti, että inkluusio toimii vain, jos henkilökuntaa on riittävästi. Hyvän tulevaisuuden takeena hän pitää kansalaisten ja päättäjien sivistystä.

19.07.2019 Uutinen
”Yhteiskunta tarvitsee duaalimallia” – koulutusasteet toimivat sekä erillään että yhdessä

Kahden korkeakoulun duaalimalli toimii, ja niihin voi kulkea väyliä pitkin amiksestakin. SuomiAreenan torstain koulutuskeskustelut päättyivät koulupolun loppupään nykytilan analyysiin.

18.07.2019 Uutinen