• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Vuosityöaikakokeilu"

Valtuutetut tenttasivat OAJ:n hallitusta – kysymysten joukossa korostuivat vuosityöaika ja järjestön tehtävä

OAJ:n hallituksen kyselytunti keräsi valtuutetuilta etukäteen kysymyksiä. Eräs valtuutettuja askarruttavimmista aiheista oli vuosityöaika. Sekä perusopetuksen vuosityöaikakokeilu että ammatillisen koulutuksen vuosityöaika saivat aikaan kysymysten tulvan.

09.05.2019 Uutinen
Vuosityöaika puhutti valtuuston avauspäivänä

OAJ:n valtuuston kolmipäiväinen kevätkokous alkoi tänään. Ysiläisillä valtuutetuilla oli hyvin erilaisia näkemyksiä perusopetuksen vuosityöaikakokeilusta, mutta aiheesta keskusteltiin vastakkaisia näkemyksiä kunnioittaen.

08.05.2019 Uutinen
Vantaalla tartuttiin vuosityöaikakokeilun vaikeuksiin

Vantaalla ilmenneisiin perusopetuksen vuosityöaikakokeilun pulmiin on löydetty yhteistyössä ratkaisuja. Opettajien palautteen perusteella kokeilussa on ilmennyt vaikeuksia muun muassa työajan kohdentamisessa ja seuraamisessa.

02.05.2019 Uutinen
Jäsen, avataan suora linja vuorovaikutukselle!

OAJ on jäsentensä järjestö ja jäsentensä summa. Haluamme vahvistaa vuorovaikutusta jäsenten kanssa ja jäsenten kesken. Tehdään se keväällä Facebook-liveissä!

16.04.2019 Blogi
Kyselytulokset kertovat: vuosityöaikakokeilu on säilyttänyt vapauden

Perusopetuksen vuosityöaikakokeilu ei ole vienyt opettajien vapautta, kertovat kokeilussa mukana olevat opettajat. OAJ keräsi kokeilukoulujen opettajien kokemuksia alkuvuodesta. Kehittämiskohtiin tartutaan jo kokeilun aikana.

21.03.2019 Uutinen
Jyväskyläläinen yhtenäiskoulu mukaan työaikakokeiluun

Mankolan yhtenäiskoulu lähtee mukaan perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun. Jyväskylässä kokeilu aloitetaan ensi syksynä.

15.03.2019 Uutinen
Askarruttaako vuosityöaika? Kysy OAJ:ltä!

Ammatillisen koulutuksen uusi vuosityöaikamalli ja perusopetuksen työaikakokeilu ovat puhuttaneet paljon. OAJ rohkaisee jäseniään osallistumaan keskusteluun.

13.03.2019 Uutinen
Perusopetuksen vuosityöaikakokeilun kokemuksia käsiteltiin Vierumäellä – kokeilussa paljon hyvää, mutta valuvikojakin löytyy

Perusopetuksessa vuosityöaikaa on kokeiltu puolen vuoden ajan. OAJ kuuli kokeilussa mukana olevien opettajien kokemuksia Vierumäellä helmikuussa. Opettajien mukaan kokeilussa on paljon hyvää, mutta epäkohtiakin löytyy. Niitä ratkotaan jo kokeilun aikana.

20.02.2019 Uutinen
Palkka perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa kaikki opettajan tekemä työ saadaan palkanmaksun perusteeksi. Kokeilu nostaa vähimmäisperuspalkkoja.

14.02.2019 Sisältösivu
Työaika perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa opettajan työaika jaetaan sidottuun ja sitomattomaan työaikaan. Kokeilun tarkoituksena ei ole muuttaa koulun arkea eikä poistaa opettajan vapautta työnsä suunnittelusta ja kehittämisestä.

14.02.2019 Sisältösivu