• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Educa 2019"

Educa keräsi jälleen ennätysyleisön

Educan kävijäennätys meni rikki. Tapahtuma veti kahdessa päivässä Helsingin Messukeskukseen yli 18 400 kävijää.

26.01.2019 Uutinen
Kaikille toisen asteen tutkinto – ”Koulupudokkuus on varmin tie työttömyyteen”

Puolueet ovat valmiit tutkimaan, millainen olisi jatkuvan oppimisen osaamisseteli. Oppivelvollisuuden ulottamisessa toiselle asteelle puolueet ovat erimielisiä, mutta kaikkien mielestä jokaiselle suomalaiselle pitää taata vähintään toisen asteen tutkinto.

26.01.2019 Uutinen
Perhevapaauudistus ja ”pienten vuoro” – näin puolueet linjasivat varhaisia vuosia Educan paneelissa

Muun muassa oppivelvollisuuden uudistaminen, perhevapaauudistus ja myös varhaiskasvatuksen linjaukset erottivat puolueita toisistaan lauantain eduskuntapuolueiden paneelissa Educa-messuilla.

26.01.2019 Uutinen
Muutoksen myllerryksessä pienet teot ovat avain työhyvinvointiin

Jokainen meistä pystyy tekemään työpäivän aikana 3–5 tekoa, joilla joko huonontaa tai parantaa työhyvinvointia. Työhyvinvoinnista ja muutoksista selviämisestä Educassa puhunut Tero Ålander kannustaa kääntämään hyvinvoinnin edistämisessä huomion arkeen.

26.01.2019 Uutinen
Vuoden erityinen teko malli Maija Mattilalle – ”Uskalla unelmoida isosti”

Maija Mattila palkittiin rohkeudestaan rikkoa rajoja ja muuttaa käsityksiä siitä, mitä ihmiseltä, jolla on Downin syndroomaa, odotetaan. Suomen erityiskasvatuksen liitto jakoi palkinnon tänään Educa-messuilla.

26.01.2019 Uutinen
OAJ haastoi päättäjät: Kuinka turvataan laadukas ammattiosaaminen ja jatkuva oppiminen?

Suomen hyvän tulevaisuuden perusta ovat jatkossakin osaaminen, innovaatiot ja uudistumiskyky. Nämä on koulutuksessa turvattava riippumatta siitä, mikä osuus koulutuspolusta sijoittuu oppilaitoksiin ja mikä työpaikoille.

26.01.2019 Uutinen
Koulutusleikkausten tie on nyt kuljettu? Puolueet kohtasivat Educassa

Keskustelu ensi vaalikauden koulutuspoliittista linjauksista rymähti kunnolla käyntiin lauantaina Educa-messuilla järjestetyssä Suuressa koulutuskeskustelussa. Opettajayleisön edessä väitteli koulutusmyönteinen joukko. Näkemyserojakin puolueiden välillä alkoi piirtyä esiin.

26.01.2019 Uutinen
Professori Kirsti Karilasta Vuoden koulutusvaikuttaja 2018

Tampereen yliopiston professori Kirsti Karila on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2018. Tunnustuksen myönsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Tunnustus luovutettiin Karilalle opetus- ja kasvatusalan suurtapahtumassa Educassa 26.1.

26.01.2019 Tiedote
Puoluejohtajat vaalitentissä Educassa lauantaina – katso livenä!

Miten koulutusta kehitetään ensi vaalikaudella? Millaisella osaamisella turvataan maan kilpailukyky ja riittävä työvoima? Entä mitä tehdä oppivelvollisuudelle? Puolueiden ykkösnimet vastaavat kysymyksiin Educassa. Jos et ehdi messuille, katso puoluejohtajien vaalitentti livenä!

25.01.2019 Uutinen
Amispojat lukemassa pienemmille ja yliopisto-opintoja lukiolaisille: Vuoden opetus -kilpailun voittajat palkittiin Educassa

OAJ:n järjestämän ja Suomen Messusäätiön rahoittaman Vuoden opetus -kilpailun voittajat palkittiin tänään Educa-messuilla. Voittajatyöt jakavat lukemisen ja kemian iloa sekä yhteistyön voimaa.

25.01.2019 Uutinen