Opetusalan Ammattijärjestö

Jäsenyys

OAJ on ainoa ammattijärjestö Suomessa, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen ehdoista. OAJ on myös jäsentensä ammatillinen edunvalvoja sekä keskeinen koulutuspoliittinen vaikuttaja. Yhdeksän kymmenestä opettajasta on valinnut OAJ:n jäsenyyden.

OAJ:n jäsenet työskentelevät varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa, perus- ja lukio-opetuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakouluissa, taiteen perusopetuksessa, yleissivistävässä ja ammatillisessa aikuiskoulutuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä yliopistoissa.

Miksi kannattaa olla OAJ:n jäsen?

OAJ:n tärkein tehtävä on jäsenistönsä edunvalvonta. OAJ tarjoaa jäsenilleen apua palkka- ja palvelussuhde-epäselvyyksissä ja muissa työhön liittyvissä ongelmissa.

Edunvalvonnan lisäksi OAJ:n jäsenet saavat runsaasti rahanarvoisia etuja. Järjestön jäsenetuihin kuuluvat mm. työttömyyskassan jäsenyys ja laaja vakuutuspaketti.

Lue myös 10 syytä kuulua liittoon

Opettajana ulkomailla

Yhä useammat opettajat työskentelevät ulkomailla tai suunnittelevat lähtevänsä ulkomaille opetustyöhön.

Jäsenmaksukäytänteet ja jäsenedut (mm. vakuutukset) saattavat poiketa Suomessa työskentelevän jäsenen käytänteistä/eduista. Lue usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Myös työttömyysturvassa voi olla poikkeuksia. Lue lisää Opettajien Työttömyyskassan ohjeistuksesta.

Jäsensivuilta löydät Opettajana ulkomailla -oppaan, joka on tarkoitettu helpottamaan niiden asioiden selvittelyssä, jotka liittyvät ulkomaan työsopimukseen, ulkomaille muuttoon ja paluuseen takaisin kotimaahan.

 

 

 

 

null