• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ tekee hyvää

Teemme solidaarisuustyötä ja kannamme yhteiskunnallista ja globaalia vastuuta.

Tutustu kansainväliseen strategiaamme

Teemme hyvää

Tältä sivulta löydät tietoa muun muassa kehitysyhteistyöstä, yhteiskuntavastuusta ja teemaan liittyvistä kampanjoista. Yhdessä #teemmehyvää. Käynnistämme OAJ:n jäsenille solidaarisuusverkoston syksyllä 2021. Verkoston jäsenenä pysyt ajan tasalla OAJ:n solidaarisuustyöstä ja pääset mukaan vaikuttamaan työhömme.

 

Kansainvälinen strategia

OAJ:n kansainvälisen työn strategiassa painottuvat aiempaa enemmän solidaarisuustyö ja globaali vastuullisuus. Tavoitteeksi on muun muassa asetettu, että 0,7 prosenttia OAJ:n jäsenmaksutuotoista ohjataan solidaarisuustyöhön. OAJ tukee myös jäsenistönsä solidaarisuustyötä.

OAJ:n kansainvälinen strategia
 

Solidaarisuustyö

Kehitysyhteistyötä 1980-luvulta lähtien

OAJ on tehnyt kehitysyhteistyötä 1980-luvulta lähtien. OAJ:n hankkeet on toteutettu Afrikassa, muun muassa Mosambikissa, Zimbabwessa, Gabonissa, Malissa ja Namibiassa ja Togossa. Niissä on koulutettu järjestötoimijoita ja vahvistettu opettajajärjestöjen jäsenhankintaa.

Lue kehitysyhteistyöstä

SASK

SASK on työntekijöiden oikeuksiin keskittyvä kehitysyhteistyöjärjestö. Se tukee kehittyvien maiden työntekijöitä, jotta he pystyvät parantamaan asemaansa työpaikalla ja koko yhteiskunnassa. OAJ:n jäsenten on mahdollista hakea mukaan SASKin lähettiläskoulutukseen ja opintomatkoille.

SASK

Nenäpäivä

OAJ osallistuu Nenäpäivään ja haastaa mukaan kaikki jäsenet ja jäsenyhdistykset. Nenäpäivä on hyväntekeväisyyskampanja, joka tekee töitä maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi. Avun vie perille yhdeksän luotettavaa järjestöä.

Nenäpäivä
 
 

Yhteiskuntavastuu

Ilmastonmuutoksen hillintää

Ihmiskuntaa uhkaavat globaalit ongelmat, kuten ilmastonmuutos, puhtaan veden loppuminen ja alati kasvava energian tarve. Ongelman ratkaisut ovat monimutkaisia ja vaativat perehtymistä. Tähän kaikkeen tarvitaan kasvatusta, koulutusta, tiedettä ja tutkimusta.

Ilmastotekojen ratkaisun avaimet

OAJ mukana #ykkösketjuun-kampanjassa

#ykkösketjuun-kampanja haluaa Suomeen ihmisoikeuksia koskevan yritysvastuulain. Laki velvoittaa yritykset välttämään ja vähentämään toimintansa kielteisiä ihmisoikeusvaikutuksia. Ykkösketjuun-kampanjassa on mukana yli 100 yritystä, kansalaisjärjestöä ja ammattiliittoa, myös OAJ. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch.

#ykkösketjuun

Green Office

OAJ:n toimisto on saanut oikeuden käyttää Green Office -merkkiä. Merkki kertoo, että toimistolla on muun muassa oma ympäristöohjelma ja että se osallistuu energian säästöön sekä jätteiden vähentämiseen ja kierrätykseen.

Green Office

Taimiteko

Akava ja sen jäsenliitot ovat mukana Suomen 4H:n Taimiteossa. Syntymässä on uusi 4,6 hehtaarin Akava-metsä Kärsämäelle Pohjois-Pohjanmaalle.

Taimiteko

Teemme hyvää -jutut Opettaja-lehdessä

OAJ kertoo oman vastuullisuustyönsä asioista myös Opettaja-lehdessä.

Opettaja-lehden Teemme hyvää -jutut