”Lärarna har ett gott hjärta” – redan över 36 000 till välgörenhet

16.10.2018 - 00:00 Nyheter
Illustration

OAJ är i år en av Näsdagens huvudsamarbetspartners. Nu är insamlingen inne på slutspurten.

Idag började nedräkningen inför Näsdagens välgörenhetsevenemang. Den egentliga Näsdagen firas den 9 november och den kulminerar i Näsdagsshowen.
 
– Jag är jätteglad över att många OAJ-föreningar kom med i insamlingen. Samtidigt har jag fått höra om föreningarnas redan mångåriga traditioner av att göra gott. Lärarna har ett gott hjärta, säger OAJ:s organisationsombudsman Kaj Raiskio glatt.
 
OAJ och försäkringsbolaget Turva donerar båda 10 euro till välgörenhet för varje ny medlem som ansluter sig till OAJ ända fram till den 8 november. Det blir alltså 20 euro för varje ny medlem. Exempelvis läskunnighet för ett barn kostar tio euro.
 

Insamlingen i full fart

Insamlingen har inbringat en fin summa för OAJ:s del. Fram till slutet av september hade OAJ fått 1 680 nya medlemmar under insamlingstiden. Den donerade summan är idag den 16 oktober uppe i över 36 000 euro.
 
– Ännu hinner man bidra till insamlingen. Man kan ansluta sig som medlem, rekommendera medlemskapet för en kollega eller donera en summa direkt via www.nenapaiva.fi/oaj. Man kan också donera pengar genom att skicka ett textmeddelande till numret 16499. Skriv i textfältet OAJ antingen med små eller stora bokstäver. På det här sättet donerar du 10 euro, berättar Raiskio.
 
Läs mera på www.nenapaiva.fi.
Dela