Vi satsar på medlemskapet - det blir gratis att ringa till oss

01.06.2018 - 00:00 Nyheter
Illustration

Vi förbättrar vår medlemsservice. Från och med måndagen den 4 juni är samtalen till OAJ avgiftsfria. Vi har också nya kontaktblanketter på nätet. Och fortsättningsvis får medlemmarna förstås hjälp och stöd på det lokala planet.

Det finns tre servicenummer för OAJ-medlemmarna att ringa till i frågor som gäller medlemsuppgifter och -avgifter, anställningsvillkor och rättsskydd. De nya avgiftsfria telefonnumren tas i bruk den 4 juni och det kostar heller inget att köa.

– Vi har lyssnat till den respons som vi har fått från medlemmarna. I fortsättningen får de ännu mera valuta för sitt medlemskap, säger Katja Tujula, OAJ:s medlemsservicechef.

De lokala OAJ-aktiva ger råd och stöd

Ofta kan många frågor klarna eller lösas lokalt. Om det exempelvis uppstår problem i frågor som gäller lön eller arbetsförhållandena, lönar det sig att i första hand vända sig till den närmaste chefen. Om frågan inte då heller kan avhjälpas, får medlemmen hjälp av förtroendemannen, arbetarskyddsfullmäktige eller lokalföreningen.

Om frågan eller problemet inte kan lösas lokalt, ska medlemmen kontakta kansliet. Tujula berättar att det finns nya kontaktblanketter på oaj.fi och dessa kommer också att översättas till svenska.
 
– Medlemmarna kan också själv uppdatera sina uppgifter via medlemssidorna.
Katja Tujula påminner om att som bäst genomförs en undersökning som gäller medlemsservice som det lönar sig att svara på.  
 
OAJ:s nya avgiftsfria servicenummer från den 4 juni:
0800 418 401 (medlemsuppgifter och -avgifter)
0800 418 402 (anställningsvillkor)
0800 418 403 (rättskyddsfrågor)
Dela