Sökresultat för "Utbildning avgör"

Högklassig yrkesutbildning ger verkliga förutsättningar för högskolestudier

Det är viktigt att säkerställa att yrkesutbildning på andra stadiet också i framtiden är en verklig väg till högskolestudier. Enligt OECD:s senaste rapport Education at a Glance uppmuntrar behörighet för vidare studier till att examen avläggs. Finlands satsningar på utbildning är oförändrade medan våra konkurrentländer har ökat utbildningsresurserna.

13.09.2023 Nyheter
Utbildningslöftena i vågskålen i regeringens budgetförhandlingar

Regeringen måste redan i sin första budgetmangling i september visa att utbildningslöftena i regeringsprogrammet kommer att infrias utan dröjsmål och att en tillräcklig finansiering garanteras.

02.08.2023 Nyheter
Över 15 000 besökare på Educa

Efter en paus på tre år återkom Educa som liveevenemang med rekordmånga utställare. Ett extra digert program lockade över 15 000 besökare till Mässcentrum i Helsingfors.

31.01.2023 Nyheter
Martti Hellström är Årets utbildningspåverkare 2022

Pedagogie doktor, undervisningsrådet Martti Hellström från Esbo har utsetts till Årets utbildningspåverkare 2022. Priset överräcktes vid Educamässan i Helsingfors.

27.01.2023 Pressmeddelande
Skillnader i synen på utbildningspolitik bland partiernas beslutsfattare

En OAJ-enkät till partiernas beslutsfattare visar på skillnader i partiernas inställning till hur utbildning och fostran ska skötas under nästa regeringsperiod.

04.01.2023 Pressmeddelande
Mer än 2 200 lärare och rektorer i OAJ-enkät: Inklusion lyckas inte med nuvarande resurser

Hela fem av sex lärare, ämneslärare och rektorer i grundskolan anser att inklusion inte lyckas med de resurser som den egna skolan nu har. Lärarna och rektorerna är inte negativt inställda till inklusion bara den fungerar och det finns tillräckliga resurser.

21.10.2022 Pressmeddelande
OAJ kräver kursändring i utbildningspolitiken: Finansieringen måste ökas och nedskärningar undvikas

Utbildning är lösningen på de enorma utmaningar som Finland står inför. Det betonar OAJ i sina riksdagsvalsmål. Utan tillräcklig basfinansiering kommer det dock inte att vara möjligt att uppnå de mål som har fastställts för utbildning eller att lösa problem. Åtgärder för att höja finansieringsnivån måste vidtas under nästa regeringsperiod.

05.10.2022 Pressmeddelande
Nina Lahtinen har valts till utbildningspolitisk direktör vid OAJ

Nina Lahtinen, juris magister och pedagogie magister, har valts till ny utbildningsdirektör vid Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ.

24.08.2022 Pressmeddelande
Utbildning och småbarnspedagogik diskuterades flitigt inför kommunalvalet

Utbildningsfrågor fick rejält med uppmärksamhet i kommunalvalet. Partierna och kandidaterna var väl medvetna om att utbildning blir kommunens viktigaste uppgift när social- och hälsovården överförs till välfärdsområdena. Det här perspektivet diskuterades också i både valdebatter och tidningsledare.

14.06.2021 Nyheter
Världens bästa undervisning - om de kommunala beslutsfattarna så vill

Idag firar vi Världslärardagen och säger grattis till alla lärare! Dagen till ära publicerar vi våra kommunalvalsmål och påminner om att det är upp till kommunerna hurdan kvalitet på undervisningen som ges och hur mycket stöd som erbjuds.

05.10.2020 Pressmeddelande