Sökresultat för "Avtalsförhandlingar"

Kommunsektorns förhandlingar pausade

Förhandlingsorganisationerna FOSU och JAU samt KT Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna nådde inget resultat i dagens sondering beträffande ett nytt tjänste- och arbetskollektivavtal.

23.05.2022 Nyheter
Nya sonderingar i kommunsektorns förhandlingar

Kommunsektorns arbetsmarknadsparter har de senaste dagarna förhandlat i sonderande tecken för att få ett nytt tjänste- och arbetskollektivavtal för kommunsektorn. De egentliga förhandlingarna har varit pausade efter att förlikningsnämndens förslag kullkastades av en förhandlingspart.

20.05.2022 Nyheter
Förlikningsförslaget har förkastats – OAJ skulle ha godkänt förslaget efter grundligt övervägande

Förlikningsförslaget som förlikningsnämnden gav igår har förkastats eftersom alla förhandlingsparter inte godkände det. FOSU och OAJ skulle för sin del ha godkänt förslaget.

11.05.2022 Nyheter
Ett löneprogram föreslås för kommunsektorn - förlikningsnämnden gav sitt medlingbud idag

Kommunsektorn får ett femårigt löneprogram om medlingsbudet som förlikningsnämnden gav idag godkänns. Avtalsperioden skulle vara tre år.

10.05.2022 Nyheter
Strejkerna slutar den här veckan – medling fortsätter

Idag är sista dagen av den en vecka långa strejken i kommunsektorn. Imorgon ger förlikningsnämnden ett medlingsbud. Strejken i femton privatskolor i Helsingfors pågår ännu i morgon.

09.05.2022 Nyheter
Nu gäller det!

Strejkmarschen och Lönedagen #2 samlade idag i Helsingfors uppskattningsvis tre tusen kommunalt anställda, bland andra lärare, för att kräva bättre anställningsvillkor och löner.

06.05.2022 Nyheter
Strejkerna slutar den 9 och 10 maj – ett medlingsbud ges på tisdag

Förlikningsnämnden som försöker nå en lösning på den kommunala arbetstvisten kommer att ge ett medlingsbud på tisdagen. OAJ kommer för sin del att ta ställning till medlingsbudet så snart som möjligt. Sista strejkdagen är måndagen den 9 maj i kommunsektorn.  

06.05.2022 Nyheter
Nu är det strejk

Idag började över 20 000 lärare strejka. Strejken pågår i en vecka ifall ingen lösning nås under tiden. Det är strejk i kommunsektorn och i sjutton privatskolor.

03.05.2022 Nyheter
Nu är det strejk

Idag började över 20 000 lärare strejka. Strejken pågår i en vecka ifall ingen lösning nås under tiden. Det är strejk i kommunsektorn och i sjutton privatskolor.

03.05.2022 Nyheter
Över 20 000 lärare går i strejk på tisdagen – kolla in strejkevenemangen

På tisdagen börjar en omfattande strejk i tio städer som gäller över 20 000 lärare. Strejken syns och hörs i gatubilden. OAJ:s ordförande påminner om att vi med strejk försöker få ett avtal som tryggar läraryrkets dragningskraft och förhindrar branschbyte bort från utbildningssektorn. Läs vad som händer på strejkorterna.

02.05.2022 Nyheter