• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Onnistu työhaastattelussa

Työhaastattelu on jännittävä tilanne – OAJ:n vinkit auttavat sinua työhaastattelussa onnistumisessa.

Työhaastattelu on tilanne, jossa työnantaja arvioi soveltuvuuttasi kyseiseen tehtävään. Toisaalta työhaastattelu kannattaa nähdä tilanteena, jossa sinä arvioit tehtävän ja työnantajan soveltuvuutta itsellesi.

Videomme opastaa sinua työhaastattelussa onnistumisessa.

Kirjaudu, niin saat lisätietoa työhaastattelusta

Näytä motivaatiosi

Tutustu työnantajaan ennen haastattelua. Työhaastattelussa on kysymys siitä, oletko osaamisesi lisäksi myös motivoitunut hakemaasi työtehtävään. Kun tunnet organisaation toimintatavat ja arvot, sinun on helppoa osoittaa motivaatiosi tehtävään. Työnantajaan tutustumisen ansiosta osaat esittää haastattelussa työtehtävän kannalta olennaisia kysymyksiä.

Ennen haastattelua kannattaa käydä läpi työpaikkailmoitus ja oma hakemuksesi. Mieti myös mahdollisia haastattelussa esille tulevia kysymyksiä ja vastaa niihin.

Haastattelutilanne

Sekä haastattelijoita että haastateltavia voi olla useita. Opetusalalla ryhmähaastattelut ovat yksilöhaastatteluiden lisäksi yleisiä.

Haastattelutilanne on monesti jännittävä. Jännityksestä haastattelijalle kertominen voi lievittää jännitystäsi ja toisaalta kertoa motivaatiostasi hakemaasi tehtävään: jännität siksi, että asia on sinulle tärkeä.

Persoona esille

Lopulta on hyvä muistaa, että tehtävään päteviä hakijoita on aina enemmän kuin tehtävään sopivia hakijoita. Tuo siis reilusti oma persoonasi esille haastattelussa, sillä työnantajat haluavat motivaatiosi lisäksi nähdä, kuinka sovit heidän työyhteisöönsä.

Jaa