• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Turvallisuus"

OAJ vaatii aluehallintovirastoilta järeämpiä toimia päiväkotien koronan aiheuttamaan resurssipulaan

Aluehallintovirastojen on valvottava päiväkotien turvallisuutta tehostetusti ja vaadittava leviämisvaiheessa olevilla alueilla varhaiskasvatuksen järjestäjää noudattamaan turvallisuussuosituksia.

18.03.2021 Uutinen
Tärkeintä on pitää huolta opettajien ja alan esihenkilöiden jaksamisesta

Takana on pian vuosi korona-arkea, joka on lisännyt valtavasti opettajien, rehtorien, päiväkodinjohtajien ja muiden alan esihenkilöiden työkuormaa. Koko Suomen kannalta on tärkeää, että he eivät uuvu. Päättäjiltä, työnantajilta ja koko kansalta tarvitaan nyt selkeää tukea heidän työlleen. On syytä viestiä myös siitä, että on oikein koronan aikana madaltaa rimaa tekemisessä ja keskittyä oleellisimpaan, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

26.02.2021 Blogi
Yo-kokeiden järjestäminen ei saa vaarantaa opettajien ja rehtoreiden turvallisuutta

Ylioppilastutkintoon koronan takia tehtävät erityisjärjestelyt eivät saa vaarantaa opettajien ja rehtoreiden turvallisuutta. OAJ vaatii, että koulutuksenjärjestäjät ja terveydenhoitoviranomaiset kantavat vastuunsa tutkinnon turvallisesta järjestämisestä. 

19.02.2021 Uutinen
Opettajien koronarokotuksia kiirehdittävä

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Ruotsin suurimman opettajajärjestön Lärarförbundetin puheenjohtaja Johanna Jaara Åstrand kiirehtivät koulujen ja päiväkotien henkilöstön rokottamista.

19.02.2021 Tiedote
Työsuojeluvaltuutetut mukaan koronaryhmiin

Korona toi uudet haasteet myös työsuojeluun. Työsuojelun yhteistoiminta on koko työpaikan yhteinen asia ja sen puutteisiin on suhtauduttava vakavasti.

17.02.2021 Uutinen
OAJ kannattaa muutosta laittoman uhkauksen syyteoikeuteen

Opetusalan ammattilaiset kohtaavat yhä enemmän työhönsä liittyvää uhkailua ja maalittamista. OAJ kannattaa rikoslain muuttamista niin, että laiton uhkaus tulisi tietyissä tapauksissa virallisen syytteen alaiseksi.

09.02.2021 Uutinen
Tunnista kiusaaminen

Opettaja voi joutua kiusatuksi työnsä vuoksi sosiaalisessa mediassa tai saada huoltajilta tai oppilailta epäasiallisia viestejä.

05.02.2021 Sisältösivu
Päiväkodin retket

Päiväkodin retket ovat osa varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta ja olennainen osa päiväkodin toimintaa. Varhaiskasvatuksen opettaja vastaa oman tiiminsä kanssa siitä, että heidän antamansa varhaiskasvatus on varhaiskasvatuslain ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaista ja turvallista.

02.02.2021 Sisältösivu
OAJ: Kiusaamisen ehkäisemisen toimenpideohjelma on askel oikeaan suuntaan

Useat OAJ:n jo pitkään ajamat tavoitteet kiusaamisen torjumiseksi ovat etenemässä ministeriöiden julkistamassa toimenpideohjelmassa. Perusopetuksen rehtorille esitetään oikeutta evätä opetus turvallisuussyistä loppupäivää pidemmäksi ajaksi. Ohjelmassa myös vahvistetaan johtajien, rehtoreiden ja opettajien osaamista sekä muiden viranomaisten, kuten poliisin, roolia.

27.01.2021 Uutinen
Lasten oikeuksien toteutumisen edellytys on terveet opettajat 

Korona-aika on tuottanut epätasa-arvoa sulkemalla kouluja ja asettanut näin kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat entistä heikompaan asemaan. OAJ:n solidaarisuustyön kokonaisuudesta vastaava järjestöpäällikkö Jenni Arnkil iloitsee Unicefin ja muiden kansainvälisten järjestöjen eilisistä kannanotoista, joissa vaaditaan opettajille koronarokotetta ensimmäisten joukossa, jotta lasten tulevaisuus voidaan turvata.

16.12.2020 Uutinen