• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Johtaminen"

Hyvä johtaminen on avain työhyvinvointiin

Johtaminen on tärkeä asia jokaisella työpaikalla – päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ihan siinä missä yritysmaailmassakin. Jokainen opetusalan esimies on paljon vartijana. Siksi myös heidän työhyvinvointiinsa on tärkeää satsata, OAJ:n työhyvinvointityöryhmän varapuheenjohtaja Sirkka Saarikoski kirjoittaa.

30.01.2020 Blogi
Rehtorin palkinto ei ollutkaan pila

"Luulin, että tämä on joku käytännön pila, kun avasin sähköpostin ja ruudulla näkyi kotikutoisen tuntuinen viesti: Onneksi olkoon, Maarit! Olet voittanut palkinnon Oman työn sankarit -sarjassa."

22.11.2019 Uutinen
Seuraa seminaaria verkossa: Ohjenuorat varhaiskasvatuksen pedagogiikan johtamiseen

Varhaiskasvatuksen pedagogiikka vaatii hyvää johtamista. Yliopistonlehtori Elina Fonsén johdattaa aiheen pariin 5. syyskuuta klo 13–15 OAJ:n seminaarissa. Tilaisuutta voi seurata verkossa suorana ja jälkikäteen.

05.09.2019 Uutinen
Kuinka johtaa varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa? Nämä 5 kysymystä ohjaavat alkuun

Varhaiskasvatuksen pedagogiikka vaatii hyvää johtamista. Yliopistonlehtori Elina Fonsén johdattaa aiheen pariin syyskuussa OAJ:n seminaarissa, jota voi seurata etänäkin. Nyt hän listaa viisi kysymystä, joita pohtimalla varhaiskasvatuksen johtajat ja kuntapäättäjät voivat kehittää pedagogiikkaa.

27.08.2019 Uutinen
Uuden työntekijän perehdytysmalli -huoneentaulu

Laadukas perehdytys on työhyvinvoinnin ja turvallisuuden perusta. OAJ on laatinut huoneentaulun uuden työntekijän perehdyttämisestä. Voit tulostaa sen huoneentauluksi ja tutustua samalla OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuoteen.

08.08.2019 Julkaisu
Työtaakka uuvuttaa päiväkodin johtajat - OAJ:llä korjausehdotuksia

Päiväkotien johtajien työmäärä kuohuttaa varhaiskasvatuksen alalla toimivia. OAJ on vaatinut lisää resurssia jo pitkään.

17.06.2019 Uutinen
Antti Ikonen perää johtajuustalkoita – ”hyvä johtaminen mahdollistaa laadukkaan opetuksen”

Suomen Rehtoreiden puheenjohtajan Antti Ikosen mukaan Suomen Pisa-menestys edellyttää, että myös esimiehillä on riittävät resurssit työnsä tekemiseen. Esimiehellä pitäisi esimerkiksi olla vain sellainen määrä alaisia, että laadukas esimiestyö on mahdollista.

04.04.2019 Uutinen
Koulutuksen esimiehet ja asiantuntijat KEA esittäytyy

Koulutuksen esimiehet ja asiantuntijat KEA ry:n esitteestä selviää, miksi toisen asteen ammatillisen koulutuksen, ammattikorkeakoulun, taiteen perusopetuksen tai vapaan sivistystyön esimiehen, johtajan tai itsenäisessä asemassa olevan asiantuntijan kannattaa liittyä OAJ:n valtakunnalliseen yhdistykseen.

22.01.2019 Julkaisu
Johtaminen kunniaan

Likipitäen kaikissa tuloksellisuutta ja työhyvinvointia koskevissa tutkimuksissa ja selvityksissä korostetaan hyvän johtamisen merkitystä ja ensisijaista tärkeyttä. Johtamiseen pitäisi panostaa lisää, mutta todellisuudessa siitä leikataan eikä johtamistyötä ole enää mahdollista hoitaa työajan puitteissa.

21.01.2019 Blogi
Mitä ihmettä oppilaitoksen rakennusprojektista pitäisi tietää? – OAJ:ltä opas johtajien avuksi

OAJ on julkaissut rehtoreiden ja päiväkodin johtajien avuksi oppaan siitä, mitä koulun tai päiväkodin uudisrakennushanke tai peruskorjausprojekti käytännössä tarkoittaa. Oppaasta selviää esimerkiksi, minkälaisia erilaisia suunnitelmia ja monenlaisia vaiheita toteutuksessa tarvitaan.

29.11.2018 Uutinen