• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo
 

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ

Ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. OAJ on jäsentensä ammatillinen edunvalvoja sekä keskeinen koulutus- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttaja.

Tutustu meihin

Toiminta ja strategia

Tehtävänämme on vaikuttaa kaikkialla, missä päätetään jäsenistömme hyvinvoinnista: työssä, koulutuksessa ja yhteiskunnassa. Tutustu strategiaamme ja OAJ:n päätöksentekoon!

OAJ esittäytyy

Ota yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot

Medialle

Vastaamme mielellämme median kysymyksiin OAJ:n toiminnasta sekä ajankohtaisesta edunvalvontatilanteesta ja koulutuspolitiikasta.

Medialle

Paikallisyhdistykset ja alayhdistykset

Jäseneksi liittyminen tapahtuu paikallisyhdistysten tai niiden alayhdistysten kautta. Paikallisyhdistyksiä on ympäri Suomea lähes 300, ja ne vastaavat paikallisesta edunvalvonnasta.

Paikallisyhdistykset ja alayhdistykset

Alueyhdistykset

Paikallisyhdistykset ja niiden alayhdistykset muodostavat alueyhdistyksiä, joita on seitsemäntoista. Alueyhdistykset vastaavat aluetason edunvalvonnasta, koulutuksesta ja vaikuttamisesta.

Alueyhdistykset

Valtakunnalliset yhdistykset

Eri opettajaryhmien oman ammattikunnan etuja valvotaan OAJ:n valtakunnallisissa järjestöissä. Lisäksi ulkojäseninä toimii pedagogisia opettajajärjestöjä, jotka kehittävät oman aineensa opetusta ja ajavat oman aineensa asioita.

Valtakunnalliset yhdistykset
 

OAJ:n toimisto

OAJ:n keskustoimisto huolehtii järjestön kokonaistoiminnasta valtakunnallisella tasolla. Toimisto sijaitsee Helsingissä.

Yhteystiedot

Luottamusmies – työyhteisön luottohenkilö

Luottamusmies on nimensä mukaisesti työyhteisön luotettu henkilö, joka valvoo OAJ:n jäsenten etuja sekä virka- ja työehtosopimusten ja lakien noudattamista työpaikoilla.

Luottamusmiehet

OAJ:n verkkopalvelut jäsenille ja aktiiveille

OAJ:llä on useita palveluita, joiden avulla asiointisi kanssa sujuu kätevästi verkossa. Kirjautuneena jäsenenä hyödyt verkkopalveluistamme parhaiten.

OAJ:n verkkopalvelut

Osallistu OAJ:n toimintaan

Haluatko vaikuttaa oman ammattikuntasi yhteisiin asioihin? Tule mukaan OAJ:n toimintaan.

Tule mukaan!

Teemme hyvää

OAJ tekee solidaarisuustyötä ja kantaa yhteiskunnallista ja globaalia vastuuta. Tältä sivulta löydät tietoa muun muassa kehitysyhteistyöstä, yhteiskuntavastuusta ja teemaan liittyvistä kampanjoista. Yhdessä #teemmehyvää.

Teemme hyvää

OAJ:n työhyvinvointirahasto

OAJ haluaa auttaa jäseniään työelämässä. Työhyvinvointirahasto tukee yhdistysten, jäsenten yhteenliittymien ja jäsenten kehittämistyötä sekä työelämän laatua edistävää toimintaa.

Tutustu rahastoon
 

Tapahtumiamme

Educa

Opetusalan valtakunnallinen suurtapahtuma, Educa, järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa.

Educa

Sivistysakatemia rakentaa tulevaisuutta

Yhteiskunnallisille vaikuttajille ja päätöksentekijöille suunnattu Sivistysakatemia on uusi foorumi, jossa Suomelle rakennetaan menestyksekästä tulevaisuutta.

Sivistysakatemia

Korkeakoulupäivä

Korkeakoulutuksen tulevaisuuden linjoista keskustellaan vuosittain OAJ:n korkeakoulupäivässä.

Korkeakoulupäivä
 

OAJ työnantajana

Kiinnostaako työ OAJ:ssä? Alta löydät ajankohtaista tietoa OAJ:stä työnantajana sekä avoimista työpaikoistamme.

» Tutustu myös rekrytointiprosessin tietosuojaselosteeseen.