• logo
  • logo

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ

Ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. OAJ on jäsentensä ammatillinen edunvalvoja sekä keskeinen koulutus- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttaja.

 

Tutustu meihin

OAJ esittäytyy

Tehtävänämme on vaikuttaa kaikkialla, missä päätetään jäsenistömme hyvinvoinnista: työssä, koulutuksessa ja yhteiskunnassa.

OAJ esittäytyy

Medialle

Vastaamme mielellämme median kysymyksiin OAJ:n toiminnasta sekä ajankohtaisesta edunvalvontatilanteesta ja koulutuspolitiikasta.

Medialle

Ota yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot
 

Järjestötoiminnan organisoituminen

Paikallisyhdistykset ja alayhdistykset

Jäseneksi liittyminen tapahtuu paikallisyhdistysten tai niiden alayhdistysten kautta. Paikallisyhdistyksiä on ympäri Suomea lähes 300, ja ne vastaavat paikallisesta edunvalvonnasta.

Paikallisyhdistykset ja alayhdistykset

Valtakunnalliset yhdistykset

Eri opettajaryhmien oman ammattikunnan etuja valvotaan OAJ:n valtakunnallisissa järjestöissä. Lisäksi ulkojäseninä toimii pedagogisia opettajajärjestöjä, jotka kehittävät oman aineensa opetusta ja ajavat oman aineensa asioita.

Valtakunnalliset yhdistykset

Alueyhdistykset

Paikallisyhdistykset ja niiden alayhdistykset muodostavat alueyhdistyksiä, joita on seitsemäntoista. Alueyhdistykset vastaavat aluetason edunvalvonnasta, koulutuksesta ja vaikuttamisesta.

Alueyhdistykset

 

OAJ:n toimisto

OAJ:n keskustoimisto huolehtii järjestön kokonaistoiminnasta valtakunnallisella tasolla. Toimisto sijaitsee Helsingissä.

Yhteystiedot

Luottamusmies, työyhteisön takuuhenkilö

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (Juko) luottamusmiehet neuvottelevat muun muassa paikallisten palkankorotusten kohdentumisesta.

Tutustu jukolaisten luottamusmiesten tehtäviin!

Osallistu OAJ:n toimintaan

Haluatko vaikuttaa oman ammattikuntasi yhteisiin asioihin? Tule mukaan OAJ:n toimintaan.

Tule mukaan!
 

OAJ.fi uudistui – kerro mielipiteesi ja osallistu arvontaan!

Julkaisimme marraskuussa täysin uudistuneen oaj.fi:n, jossa haku toimii ja sisällöt on laadittu juuri sinua ajatellen. Erillisistä jäsensivuista luovuttiin. Miltä uusi oaj.fi näyttää? Löysitkö etsimäsi tiedon? Kerro meille mielipiteesi ja osallistu arvontaan!

Anna palautetta oaj.fi:stä
 

OAJ:n verkkopalvelut jäsenille ja aktiiveille

OAJ:llä on useita palveluita, joiden avulla asiointisi kanssa sujuu kätevästi verkossa. Kirjautuneena jäsenenä hyödyt verkkopalveluistamme parhaiten.

OAJ:n verkkopalvelut
 
 

Tapahtumiamme

Educa

Opetusalan valtakunnallinen suurtapahtuma, Educa, järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa.

Educa

OAJ SuomiAreenassa

Olemme vuonna 2019 ensimmäisenä ammattijärjestönä Mediahubin pääyhteistyökumppani SuomiAreenassa.

SuomiAreena

Korkeakoulupäivä

Korkeakoulutuksen tulevaisuuden linjoista keskustellaan vuosittain OAJ:n korkeakoulupäivässä.

Korkeakoulupäivä

Sivistysakatemia rakentaa tulevaisuutta

Yhteiskunnallisille vaikuttajille ja päätöksentekijöille suunnattu Sivistysakatemia on uusi foorumi, jossa Suomelle rakennetaan menestyksekästä tulevaisuutta.

Sivistysakatemia