• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Oppimisen tuki"

”Tietoa, jota opettajat kaipaavat” – kolmiportaisen tuen verkkoseminaari starttaa!

Kolmiportainen tuki puhuttaa ja herättää kysymyksiä. Vastauksia kysymyksiin tarjoaa syksyllä OAJ:n Opetushallituksen, Kuntaliiton ja Valterin yhteinen verkkoseminaarisarja.

26.08.2019 Uutinen
Opettajien vinkkejä vanhemmille – näin varmistat hyvän koulunalun lapsellesi

OAJ:n julkaisema huoneentaulu antaa vanhemmille konkreettisia neuvoja, joilla lapsen koulupolku sekä kodin ja koulun yhteistyö saavat hyvän alun. Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimeksen mukaan vanhemmat kaipaavat opettajalta varmuuden siitä, että myös he ovat tervetulleita kouluun.

05.08.2019 Uutinen
Oppilaalle on tarvittaessa järjestettävä opetusta pienryhmästä – kansa ja puolueet kannattavat

Oppimisen tukea on voitava tarvittaessa järjestää pienryhmässä. Tätä mieltä ovat suomalaiset ja puolueet.

28.03.2019 Uutinen
Syrjäytymiseni, toteutumista vaille valmis

Hyvä äänestysikäinen henkilö. Kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Olen vanhempieni ainoa poika. Äiti hoiti minut ja siskoni, kunnes aloitimme koulun. Vanhempani ovat itse käyneet vain peruskoulun, eikä se riitä työllistämään heitä. Mitä minusta tutkimustulosten valossa isona tulee?

19.03.2019 Blogi
Uusi laki tuo erityisopetuksen kaikkiin lukioihin – OPH kartoitti nykytilaa

Lukiolain uudistuksen myötä erityisopetusta on järjestettävä jokaisessa lukiossa vuodesta 2021 alkaen. Erityisopettajat kaipaavat lisää resursseja opettamiseen ja opettajien väliseen yhteistyöhön, selviää Opetushallituksen kartoituksesta.

08.03.2019 Uutinen
Miksi tarvitsemme uudistuksia oppilaiden oikeuksiin oppimisen tuen toteutumiseksi?

Suomessa on tällä hetkellä noin 60 000 syrjäytynyttä nuorta. Miten olisimme voineet ehkäistä tämän edes osittain? Miten syrjäytyneiden määrä saadaan laskemaan opetuksen keinoin?

06.03.2019 Blogi
Ansa Kynttilän jälki-istunto, osa 4: Syrjäytyminen seis

Jäikö läksyt tekemättä? Suomen luokattomin luokanopettaja istuttaa suomalaiset jälki-istuntopenkkiin kuulemaan, mitä kaikkea koulutuksessa pitäisi korjata. Korjausliikkeet korostuvat kevään eduskuntavaaleissa.

05.03.2019 Uutinen
Erityispedagogiikan professorit: Vain tuettu inkluusio toimii

Jotta erityisopetus on tuloksekasta, on se räätälöitävä jokaiselle tuen tarvitsijalle erikseen. Opettajilla taas pitäisi olla velvollisuus osallistua täydennyskoulutukseen. Näin sanovat OAJ:ssä vierailleet erityispedagogiikan professorit.

13.12.2018 Uutinen
Voiko lapsen tuki varhaiskasvatuksessa olla vain hyvän tahdon varassa?

Jokainen meistä kaipaa välillä tukea ja kannattelua, kun elämä on epäreilua ja asiat eivät suju. Kun lapset saavat kolhuja, me aikuiset puhallamme ”pipit” pois ja kannustamme yrittämään jotain asiaa uudestaan ja uudestaan. Kaikille lapsille ei kuitenkaan pelkkä puhaltaminen ja kannustaminen riitä. Tarvitaan muuta: oikea-aikaista, laadukasta ja sensitiivistä tukea.

03.12.2018 Blogi
Lakimuutosehdotukset, joilla turvataan laadukas oppiminen perusopetuksessa

Olemme laatineet lakimuutosehdotuksia, jotka varmistavat riittävän oppimisen ja koulunkäynnin tuen perusopetuksessa. Ehdotuksemme liittyvät niin opettajamitoitukseen, oppilaan pienryhmäoikeuteen, oppilashuollon ammattihenkilöiden yhteistyöhön kuin aluehallintoviraston oma-aloitteiseen puuttumisoikeuteen.

22.10.2018 Sisältösivu