• logo
  • logo

Tuloksia haulle "Oppivelvollisuus"

Oppivelvollisuus laajenee – ammatillinen koulutus valmistautuu muutokseen

Nyt valmistellaan oppivelvollisuuden laajentamista ja sitä, miten se ulotetaan toiselle asteelle. OAJ:n erityisasiantuntija Inkeri Toikka pohtii blogikirjoituksessaan ratkaisuja ja avoimia kysymyksiä ammatillisen koulutuksen näkökulmasta.

04.12.2019 Blogi
Sadan vuoden velvollisuus

Suomen menestystarina sivistyksen mallimaaksi ei ole syntynyt tyhjästä, vaan se on vaatinut rohkeita ratkaisuja. Isojen ja rohkeiden ratkaisujen äärellä ollaan myös nyt, kun oppivelvollisuutta uudistetaan, kirjoittaa erityisasiantuntija Pauliina Viitamies blogissaan.

06.11.2019 Blogi
OAJ:n malli: Näin oppivelvollisuus tulisi uudistaa

Oppivelvollisuuden uudistamisessa tärkeintä on varmistaa se, että perusopetus on kunnossa. Katso kymmenkohtainen listaus OAJ:n linjauksista ja reunaehdoista, joilla oppivelvollisuusuudistus viedään maaliin.

09.10.2019 Sisältösivu
Oppivelvollisuus pitenee?

Suomessa vakinaisesti asuvat lapset ovat oppivelvollisia, sanoo perusopetuslaki. Nykyisenä yhdeksän vuotta kestävänä oppivelvollisuus on ollut peruskouluun siirtymisestä lähtien eli jo lähes 50 vuotta. Oikeus opetukseen on meille suomalaisille vahva perusoikeus, jota on pidetty yhtenä itsenäisen Suomen menestystekijänä.

28.03.2019 Blogi
Oppivelvollisuus jatkumaan toiselle asteelle? Kansalta vahva tuki

Kolme neljästä suomalaisesta on sitä mieltä, että oppivelvollisuuden pitäisi jatkua toiselle asteelle. Tämä on saanut tukea myös tutkijoilta. Puolueet ovat asiasta eri linjoilla, mutta päättäjätkin lupaavat toimia, jotta kaikki saavat toisen asteen tutkinnon.

22.03.2019 Uutinen
Kaikille toisen asteen tutkinto – ”Koulupudokkuus on varmin tie työttömyyteen”

Puolueet ovat valmiit tutkimaan, millainen olisi jatkuvan oppimisen osaamisseteli. Oppivelvollisuuden ulottamisessa toiselle asteelle puolueet ovat erimielisiä, mutta kaikkien mielestä jokaiselle suomalaiselle pitää taata vähintään toisen asteen tutkinto.

26.01.2019 Uutinen
7 kysymystä 5-vuotiaiden eskarista

Kuuluvatko viisivuotiaat varhaiskasvatukseen vai esiopetukseen? OAJ:n mielestä ehdottomasti esiopetukseen.

18.12.2018 Näkemys
Empun tarina – sutjakkuutta opintoihin

Emppu oppii nopeasti. Oppivelvollisuuden jäykkä ja joustamaton nykymalli hankaloittaa hänen opinpolkuaan. Tarina kertoo, miten OAJ:n uusi oppivelvollisuusmalli auttaa Emppua.

23.10.2018 Sisältösivu
Nikin tarina – opintopolun tasoitus

Nikillä on haasteita oppimisessaan. Oppivelvollisuuden jäykkä ja joustamaton nykymalli hankaloittaa hänen opinpolkuaan. Tarina kertoo, miten OAJ:n uusi oppivelvollisuusmalli auttaa Nikiä.

23.10.2018 Sisältösivu
OAJ:n ratkaisuehdotukset

Opinpolku täytyy laittaa uusiksi, koska nykyinen oppivelvollisuusmalli ei toimi sellaisenaan. Esitämme ratkaisuehdotuksia, joilla oppivelvollisuus voidaan uudistaa entistä ehommaksi.

23.10.2018 Sisältösivu