• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Oppivelvollisuus"

Empun tarina – sutjakkuutta opintoihin

Emppu oppii nopeasti. Oppivelvollisuuden jäykkä ja joustamaton nykymalli hankaloittaa hänen opinpolkuaan. Tarina kertoo, miten OAJ:n uusi oppivelvollisuusmalli auttaa Emppua.

23.10.2018 Sisältösivu
Nikin tarina – opintopolun tasoitus

Nikillä on haasteita oppimisessaan. Oppivelvollisuuden jäykkä ja joustamaton nykymalli hankaloittaa hänen opinpolkuaan. Tarina kertoo, miten OAJ:n uusi oppivelvollisuusmalli auttaa Nikiä.

23.10.2018 Sisältösivu
OAJ:n ratkaisuehdotukset

Opinpolku täytyy laittaa uusiksi, koska nykyinen oppivelvollisuusmalli ei toimi sellaisenaan. Esitämme ratkaisuehdotuksia, joilla oppivelvollisuus voidaan uudistaa entistä ehommaksi.

23.10.2018 Sisältösivu
Oppivelvollisuuden historia ja muutostarpeet

Suomi nousi tasa-arvolla sadan vuoden menestykseen. Muutetaan oppivelvollisuus vastaamaan tämän päivän tarpeita, ja annetaan aiemman menestyksen jatkua tulevaisuudessakin.

23.10.2018 Sisältösivu
OAJ:n oppivelvollisuusmalli

Nykyinen oppivelvollisuusmalli on tullut tiensä päähän, sillä suomalaisten osaamistaso on alkanut laskea. Oppivelvollisuuden uudistaminen on tehokkain keino nostaa osaamistasoa ja vähentää koulupudokkuutta. Tarjoamme valmiita ratkaisuja, joilla opinpolku laitetaan uusiksi.

23.10.2018 Sisältösivu
Uusi laskuri ennustaa syrjäytymistä riskitekijöistä – koulutus ja kasvatus keskeiset vastavoimat

Me-säätiö ja THL julkaisivat työkalun, joka havainnollistaa syrjäytymisen riskejä nuoren elämänvaiheissa. OAJ esittää ratkaisuja syrjään jäämisen ehkäisyyn muun muassa julkaisemassaan oppivelvollisuuden uudistamisen mallissa.

28.09.2018 Uutinen
OAJ:n oppivelvollisuusmallin näkemykset saivat Kuntaliitolta tukea

OAJ:n koulutusasianpäällikkö Nina Lahtinen otti ilolla vastaan Kuntaliiton ehdotuksen selvittää maksuttoman esiopetuksen alkamista 5-vuotiaana.

20.04.2018 Uutinen
OAJ:n kysely puolueille: Oppivelvollisuutta aiotaan uudistaa

Eduskuntapuolueet haluavat uudistaa oppivelvollisuutta, selviää OAJ:n puolueille tekemästä kyselystä. Se, miten oppivelvollisuus muuttuu, näyttää riippuvan eniten seuraavan hallituksen kokoonpanosta.

26.03.2018 Uutinen
OAJ esittää: Viisivuotiaat eskariin ja oppivelvollisuus toiselle asteelle

Opetusalan Ammattijärjestö tarjoaisi esiopetusta jo viisivuotiaille ja ulottaisi oppivelvollisuuden ammatillisen tutkinnon tai lukion suorittamiseen asti. Oppimisen tukea OAJ lisäisi erityisesti opintopolun alkumetreille.

14.03.2018 Tiedote
OAJ:n uusi oppivelvollisuusmalli

Suomalaisten aiempi hyvä osaamistaso on viime vuosina alkanut laskea. Koulupudokkaiden määrää ei ole saatu vähenemään, ja jokainen uusi nuorten aikuisten ikäluokka on matalam­min koulutettu kuin edeltäjänsä. OAJ esittää ratkaisuksi uutta oppivelvollisuusmallia, jossa muun muassa esiopetus olisi kaksivuotinen ja oppivelvollisuus kattaisi myös toisen asteen opinnot siihen saakka, kun nuori täyttää 19 vuotta. OAJ:n mielestä viimeistään vuoden 2019 eduskuntavaaleissa ja tulevassa hallitusohjelmassa on otettava kantaa oppivelvollisuuteen, ja tarkasteltavaksi on otettava koko koulutuspolku.

14.03.2018 Julkaisu